Blogogeste blogul bloggerului

11/06/2007 07:08:00 AM

(Pentru al doilea concurs bloggeri.ro)



Nu m-am interesat de metode pentru a promova un blog, dar mi-am dat singura seama de ele. Am mers din “casa” in “casa” si am batut la usi, am ajuns in blogrolluri si in liste de mess. Statusurile sunt principalul mod in care anunt lumea de o postare noua. Mai dau si “massuri” cu linkuri, dar nu foarte des. Intra cine doreste. Recunosc un lucru, aici, in fata a mii de oameni, cu rating de foarte mult la suta… eram nervoasa rau de tot la inceput ca nu intra lumea. Zic “se intampla ceva, nu le place cum arata blogu’ meu, nu le place cum saluta blogu’ meu, nu le place cum respira blogu’meu”… si l-am schimbat, pentru ca tre’ sa recunosc, era de cacat. Nu pentru mine, cat pentru restul. Texte literare? Hai frate, doar nu te astepti sa intre lumea sa le citeasca. Intra cativa care sunt pasionati da’ in rest… nah… Nu te astepta sa vina cu zecile, cu miile... Plus ca „blogul” nu sta chiar in asta... da, jurnal jurnal... da’ lumea are nevoie de barfe, de trestii de zahar bubuite in metrou si alte senzatii. Au nevoie de blogonovele, de scandaluri intre vecini, de probleme cotidiene. Au nevoie de oameni care sa scrie bine ca sa fie usor de citit. Nu au nevoie de oameni care sa scrie bine... literatura. Asta e ce am invatat si eu in atata timp. Ca o data ce scrii numai texte literare/filosofice pe blog ala nu mai e blog. Aia e pagina personala toata ziua.

Nu fiti ipocriti sa spuneti ca „Domn’e eu scriu pentru mine pe pagina” Eh pe dracu... de-aia iti vine sa iti dai cu pumnii in cap cand vezi „0 comments”. Toti vrem sa avem atentia celorlalti, sa vada si altii ce scriem noi, sa vada si altii intamplarile noastre prin care am trecut in ziua X si Y.

Nu scriu pentru mine. Scriu pentru cine ma citeste. Scriu pentru cei ce apreciaza. Scriu ca sa aflu si parerea altora. Eu scriu...

Intr-adevar, ma uit la cati intra, numai ca cei 20 care imi deschid zilnic pagina imi sunt suficienti pentru a-mi continua blogareala. Da, vreau mai mult. Si aici voiam sa ajung. Am incetat sa ma mai plang ca nu am MULTI cititori, multumesc celor care sunt pentru ca nici nu ma straduiesc sa imi promovez blogul. Si daca nu ma straduiesc n-am cum sa pretind mai mult. Asa ca, nu stiu cum se promoveaza asa ceva in Romania si nici nu imi dau silinta sa stiu pentru ca am cititorii mei, putini, analfabeti, cum or fi, dar sunt ai mei.

1 commentsuri:

Anonymous said...

La promovarea blogului - eu stau prost, pentru ca nu mi-am propus sa-l promovez... insa in perioada in care era pe Blogspot aveam cel mult 40 de vizitatori pe zi, cand m-am mutat pe Wordpress, media pe zi a ajuns undeva la 120-200. Take care!