Lista lui Schindler

1/18/2008 09:52:00 AM

Dupa o saptamana obositoare... pardon, o alta saptamana obositoare, am dat o raita pe imdb si am ajuns din film in film la actorul principal al acestui film. Schindler's list, dupa numele original, este o ecranizare a lui Steven Spielberg si reda povestea lui Oskar Schindler.

Bazata pe fapte reale, aceasta ecranizare ne prezinta zilele Holocaustului intr-un mod diferit. Mai multe detalii in legatura cu subiectul nu mai dau, nu vreau sa va distrug curiozitatea. Un sfat bun ar fi sa nu va uitati la el cand sunteti obositi, pentru ca pe de o parte, e lung (3 ore), pe de alta, este extrem de brutal si cam trist, insa cu un final oarecum fericit.

Actori principali, cunoscuti-necunoscuti: (The one and only Qui-Gon Jinn) Liam Neeson,Ben Kingsley si Ralph Fiennes

Nota pe imdb: 8,8

Anul lansarii: 1993 (nu va speriati)

Parti... nu asa de bune: trebuiau sa fie mai multe scene porno sau ceva de genul-kiddin- ca sa mai slabeasca putin atmosfera prea tensionata.

In rest, mi-a placut foarte mult. Subiectul intotdeauna ma va fascina si voi urmari aceste filme (va recomand si The pianist) cu mult interes si multa curiozitate. Istoria a ramas pentru a nu fi uitate greselile celor de atunci, iar cartile si filmele, povestile in sine, ne vor deschide ochii intotdeauna. Ne vor face sa ne gandim de doua ori inainte sa luam o decizie si ca sa citez, vom putea alege "daca ne intoarcem la familiile noastre ca ucigasi sau ca eroi"

update1: o alta parte nu asa buna e ca se vorbeste engleza in mare parte, maan! nu e verosimil! Uite, Pan's labirinth e in spaniola complet...

0 commentsuri: