Noi de-aici nu ne miscam, nu plecam acasa!

4/07/2008 03:18:00 AM




Dupa ce o noapte intreaga a turnat cu galeata, dupa ce s-a terminat summitul lui Peste, dupa ce am lenevit miercuri, joi, vineri si weekendul, romanul s-a gandit ca ar trebui sa iasa cu masina la plimbare. De dimineata s-a urcat in masina si a zis of, atata benzina neconsumata, atatia cai putere... ce-ar fi sa ii pun in miscare. Problema este ca nu a fost un singur roman care s-a gandit asa, ci toti, fara sa tina cont de numerele pare sau impare. Iaca-ne la mc-ul de la morarilor cum asteptam sa inaintam o ţâră ca poate-poate 'om reusi si noi sa ajungem la scoala/serviciu etc.

Rumanu' nervos, intra si pe sinele de tramvai. In intersectie, o pulishoara verzulie se agita incolo si incoace. La un moment dat se opreste, se pune cu curu' pe trotuar si zice Eu de-aici nu ma mai misc, nimeni nu ma asculta si m-am plictisit sa scriu amenzi pietonilor.

Asadar, avem ca rezultat Pantelimonul full, Fundeniul full (nu ca ar fi liber vreodata) si Sos. Morarilor blocata. In spate masini, in fata masini, in stanga-dreapta... masini ! Dupa o jumatate de ora de stat pe loc, am reusit sa ne strecuram prin niste stradute laterale. Acolo dam de prosti. Fiind stradutele stramte, nu e loc de doua masini, dar bravii rumani ! vad dublu si ei cred ca ESTE SPATIU... asa ca vine momentul in care asistam la un impact dintre o dacie parcata si un renault.. optimist. Intr-un final, dupa o ora si mai mult, ajungem la mirifica intersectie de la bulevardul Ferdinand. Sa incep prin a povesti de coloana care incepea
1. de la Obor
2. De la Morarilor :)) - capatu' lu' 14
3. De la gara de est.

Asadar, tipete, claxoane si multi care faceau cale intoarsa. Am coborat acolo si am luat-o pe jos. Groaznic, in viata mea n-am vazut asa ceva. La intoarcere (deci tot ce-am povestit mai sus se intamplat intre 8 si 9, cand m-am intors era 11-12) 330, 335 si 101 nu se indurau sa apara de nici o culoare. Cred ca s-a asteptat 30 de minute. Iar eu, dupa ce m-am urcat in maxi-taxiul spre casa, am vazut ca pe sensul opus era exact ca de dimineata, iar la Morarilor la fel. In orice caz, peripetii de peripetii... Sper sa nu fie si maine asa ca ma omor.

Poza via Piticu si Realitatea

Si nu, nu pot sa merg cu metroul daca asta voiati sa intrebati. Pe la mine nu trece. Vai, ma gandesc cu groaza...

2 commentsuri:

Andreea.R said...

Pff mie-mi spui... a fost taica-miu azi la Metro (baaad choice) si a facut aproape 2 ore... In mod normal ar fi ajuns acolo in cel mult 30 min.
Sper sa nu mai fie si maine asa, ca trebuie sa ajung in Drumul Taberei, adica la capatul celalalt al "tarii" :s ... vreau sa spun ca si asa as face vreo ora jumate, daramite daca mai e aglomerat, nici nu vreau sa ma gandesc :((((

Lexis said...

Da, si eu tot in 30 de minute ajungeam in mod normal, si deci am facut triplu.