Azi scriu despre cel mai implinit om din Romania

7/07/2008 12:06:00 AM

... din punct de vedere profesional. Sergiu Nicolaescu, faimosul Sergiu Nicolaescu mi se pare cel mai implinit om din Romania din punct de vedere profesional. De ce spun asta?

In primul rand are peste 20-30 de filme regizate. A fost primul care a adus filmul pe retina romanilor. Incepand din 1966 pana in 2008, omul asta a fost scenarist, actor, regizor si s-a afirmat si pe plan politic. A trecut printr-un razboi mondial, prin 2 regimuri politice aspre (cel stalinist si cel national-comunist), a supravietuit celui mai mare cutremur din Romania si a trecut si printr-o revolutie. A publicat pana si carti, deci a avut o viata de-a dreptul ocupata...

Din pacate nu am avut ocazia sa il cunosc personal. M-as fi considerat extrem de norocoasa daca as fi reusit macar sa fiu in aceeasi camera cu el... Dar de unde vine respectul meu pentru el? Ei bine, am realizat un lucru. Nu stiu daca interpretez bine ceea ce am observat, dar este cel putin propria opinie daca nu adevarul. Cu toate ca nu l-am cunoscut personal (repet) si nu am stat sa il observ ca om, mi-am dat seama involuntar de o... calitate... daca o pot numi asa.

Domnul Sergiu Nicolaescu este regizor, dar ce m-a... surprins putin a fost faptul ca el joaca in propriile filme. Ma intreb daca isi da ca regizor sfaturi ca actor. Nu stiu daca ma intelegeti. Mi se pare o dovada de... egocentrism sau/si egoism sa faci filme in care joci tot tu. Si stau si ma gandesc daca e un lucru rau sau unul bun. M-am decis. E un lucru bun. Cred ca toti ar trebui sa luam exemplu de la dumnealui. Vorbesc cat se poate de serios. Asta e unul dintre motivele pentru care il admir. A reusit sa faca tot ce si-a propus, fara sa tina cont de ceilalti. Cred ca tocmai mi-am gasit modelul in viata.

- Si... actorul care joaca rolul principal cine e ?
- Cum cine? Eu. Scriu scenariul, regizez filmul si te astepti sa nu joc in el? Ai innebunit de tot, mai baiatule...

p.s. : voiam mai demult sa scriu despre asta. abia acum am apucat

0 commentsuri: