The Frog

7/29/2008 11:42:00 PM


Daca nu gasesti pe cineva in statia de maxi taxi atunci cand ajungi acolo, sa astepti, e de rau. Inseamna ca ai pierdut masina. Nu mai e alta linie care sa treaca pe aici, the middle of nowhere. Luni, cand am vrut sa ma duc la o policlinica sa imi fac un control oftalmologic, era o singura persoana in statie. O femeie mai in varsta. Dupa ce mi-am ocupat locul la umbra m-a intrebat daca stiu unde e spitalul Victor Babes. I-am zis ca nu stiu, eu si directiile... right. Apoi cu cat venea mai multa lume, ii intreba pe fiecare. Deh, normal, voia sa stie cum se ajunge. Intr-un sfarsit gaseste informatia la un domn de vreo 40-50 de ani. Au vorbit 5 minute si simteam ca innebunesc daca ii mai aud. Dialogul a fost dupa cum urmeaza (aproximativ):
- Stiti cumva unde e spitalul V. Babes?
- Da, luati 146 pan' la Socului si de-acolo va urcati in 335 sau 330 si mergeti...
- 335, da' pe asta de unde il iau?
- Va lasa domn'e in statie maxi taxi...
- Aha aha.... si... cate statii merg?
- Aaaaaaaaah.... Victor Babes? Nu, m-am incurcat. Nu e ala.
- Da, ala de care ati zis era altul.
- Dadada... (sta pe ganduri)... Asta e pe la muncii pe acolo...
- Si cum ajung?
- Pai luati 146 pana la Socului... dupa aia va urcati in 5... Asta, 55... nu 5... Ah ba nu, ca nu mai merge pe acolo... Stati asa...

SAMD

Slava Domnului ca a inteles femeia aia (oare?) sau cel putin a mimat ca a inteles si ne-am urcat in masina. Baba s-a asezat pe unul dintre scaunele duble de la geam. Dupa ce am platit, m-am dus in spate sa imi aleg si eu locul. Baba imi face semn sa stau langa ea. Chiar n-am luat in seama si nu am presupus ca e ciudat sau mai stiu eu ce. In mana ramasesem cu cheile de la casa. Chei care au atasate 2 breloace pe ele. Un breloc e o broscuta verde din burete, iar al doilea e unu' obisnuit cu "absolvent 2008". Ma uitam la broscuta si calculam cat de repede o sa se rupa, fiind din burete. Gandul mi-a fost intrerupt de baba care se uita la mine si mi-a zis:
- Iti poarta noroc broscuta?
- Ha... nu cred. Abia am cumparat-o, i-am raspuns.
- Ah, deci nu sti.

Nu stiam? Da, nu stiam si inca nu stiu daca imi poarta noroc. Nu cred ca imi poarta nici noroc si nici ghinion, e doar o... broscuta. Mi s-a parut ciudata faza. Probabil ca daca nu imi scoteam cartea sa citesc, dialogul ar fi continuat, dar sa ii multumim lui "Siegfried" pentru asta.

1 commentsuri:

Anonymous said...

sa speram ca babuta a ajuns unde trebuie:)):P