Hai sa iti spun eu cum sta treaba cu Universitatea Bucuresti

7/31/2008 03:33:00 AM

Prin aceasta postare vreau sa le ofer cu drag, o mare MUIE celor care au stabilite regulile de cacat dupa care se ghideaza prestigioasa facultate de Limbi (!) si Literaturi straine din cadrul Universitatii Bucuresti.

Cu ceva timp in urma m-am hotarat sa depun si eu dosar pentru aceasta MINUNATA facultate. M-am inscris la doua limbi straine, la concursul de dosare.

Concurs de dosare= se intra pe baza mediilor de la unele materii din liceu si media de la Bacalaureat.

Dupa ce am alergat in stanga si in dreapta dupa acte, legalizari, dupa ce am platit taxa ENORMA de 200 de lei, am ajuns in sfarsit sa ma inscriu. Organizarea ok, nimic de reprosat. Totul a mers bine. La concursul de dosare, la prima limba straina pe care mi-am ales-o, erau 5 LOCURI LA BUGET si vreo 100-150 la taxa. Am stiut chestia asta de la inceput, dar nu m-am putut abtine sa nu imi spun in gand ca "e bataie de joc".

Pe 29, pe siteul facultatii scrie ca s-au afisat rezultatele online. Dai click pe linkul pe care ti-l dau ei si cand sa vezi rezultatele ti se cere o parola si un username. Parola pe care o iei de la facultate. Asadar, niciun folos daca esti de exemplu, din Satu Mare si nu te poti deplasa pana la Bucuresti. Nu poti sa "dai o fuga" sa iti iei parola si username. In fine, futu-i. Asta e.

Pe 29 asadar, m-a sunat o prietena si mi-a spus ca am intrat a 30-a pe locurile cu taxa. Bun, m-am bucurat enorm. Planul meu era sa am un loc asigurat, in cazul in care nu intru la Jurnalism (deoarece admiterea la Jurnalism este pe 8 septembrie). Am fost foarte incantata sa aflu ca am intrat la o facultate de stat, chiar daca la taxa.

Bucuria mea nu a tinut mai mult de o zi, pentru ca ieri m-am dus sa ma interesez daca trebuie sa dau vreun avans. Lucru anormal din punctul meu de vedere. Bineinteles ca m-am interesat si am realizat ca trebuie sa dau 5 milioane zilele astea ca sa imi pastreze locul. De unde pizda mam'ii lor sa scot eu inca 5 milioane pentru a imi confirma locul, loc la care oricum renunt daca intru la Jurnalism in septembrie. Si fireste ca daca platesc locul acum, si renunt in septembrie la el, banii aia se duc pe masinile lor. De ce spun asta? Pai voi ati vazut in ce paragina e facultatea aia? Cu banci de pe vremea interbelica (vorba lu' sor'mea) si profesori muritori de foame. Deoarece ei au salariul fix, nu e dupa cati elevi au sau cacaturi din astea.

Uite asa domn'e, cu regretul ca v-am dat 200 de lei pe taxa de inscriere, si cu regretul ca sunteti niste muisti imputiti care nu stiu cum sa stoarca banii din oameni, eu o sa ma duc sa imi retrag dosarul. N-am nevoie sa stau pe bancile unei facultati atat de imputite, cu niste labagii profitori care oricum nu dau o ceapa degerata pe facultate in sine si pe ce inseamna ea. Eu nu inteleg de ce cei din celelalte orase vor sa vina aici. NU VA INTELEG, FRATILOR! Ce dracu sa cauti in mizeria asta, cand in Craiova, Iasi, Timisoara samd. sunt facultati MULT MAI BUNE! de unde chiar poti invata ceva.

N-am mai pomenit in viata mea atata nesimtire si nepasare. Cat de... tampit idiot cretin si ignorant sa fii, sa nu iti dai seama ca unii oameni chiar au muncit pentru bani. Da' e firesc sa nu isi dea seama, daca pulile lor stau in puf si aur pe bani picati de la fraierii care se inscriu la ei... cum pizda ma'sii sa isi dea seama cat de greu e sa chiar muncesti pentru milioanele alea. E taaaaaare usor sa pui taxa de 2 milioane, sa te intinzi la 3 la 4... la inca 5, ca deh frate... e UNIVERSITATEA BUCURESTi... suntem LImbile straine... pula mea, numai genii pe aici, numai spuma, intelectuali, oameni inteligenti si culti. Numai savanti au iesit de pe bancile facultatii asteia... Pff, right. Si daca n-as fi asistat la unele cursuri sa vad cum e, as fi fost de acord cu cei care imi scoteau ochii ca nu stiu ce inseamna. Ba stiu ce inseamna pentru ca intamplarea face ca am vazut cat de pregatiti sunt elevii de acolo si profesorii de asemenea.

Daca as putea, as pleca din orasul asta fara sa ma uit inapoi. Se fac la magarii de te doare capul, ce-am scris sus e doar ce mi s-a intamplat mie. Daca as mai pune si pe altii sa povesteasca prin ce au trecut... S-ar ajunge la o mini Revolutie.

Cred... de fapt, sunt sigura, ca lucrurile nu stateau la fel cu ceva timp in urma. Am auzit si cred ca a fost ceva mai bun, acum e doar bataie de joc si nu sfatuiesc pe absolut nimeni sa incerce acolo pentru ca nu stiu daca avantajele ar bate dezavantajele acestei facultati.

p.s. am intrat la minunata facultate pe locul 30, cu 9,76. Ultima medie a fost 9,60. Cred ca asta spune tot.

3 commentsuri:

Zaraza26 said...

Oare ce voi afla la anul cand fiica-mea va incerca in cluj? Deocamdata presupunem ca va depune dosarul la facultatea de istorie si romana/engleza, la Babes-Bolyai.

Cailum said...

Fataaa, ce greu se lasa un mesaj...Fataaa, da' ce suparata esti!!! Tu, fata finutza si cu vocabular elevat!!!! Credeam ca stii care e situatia. Asta e Romanica si tre' sa jucam dupa cum ne canta altii, pt ca sunt prea putini cei care ar putea schimba ceva. Nu ai ce sa faci intr-o tara in care jecmaneala, nesimtirea, prostia si lipsa de bun gust sunt la ele acasa. Sa citesti postul de azi de pe pitzipoanca.org, post care exprima exact situatia din aceasta tara si natia care o populeaza si din care, din pacate, facem si noi parte. Cand ai fost sarac toata viata, stai mereu cu ochii pe bunurile si banii altora!! Hai la mai mare si te pup pe puf, sa iti treaca supararea. Cu drag, Martinel

Lexis said...

Mai, Martin, intr-adevar, nu se cuvine sa injur asa, dar asta merita. Cine e scarbit de limbajul acesta (pe care oricum il folosesc rar) poate inchide pagina oricand. Nu cred ca exista cuvinte mai bune decat cele pe care le-am folosit pentru a exprima dezgustul, uimirea si supararea mea.

Am citit postarea lui bad pitzi, cred ca de la asta a si izbucnit furia mea. Mi-am adus aminte de cacaturile care se fac in facultatile lui peste. Chiar imi pare rau ca a trebuit sa imi scot vocabularul de doi lei, dar cei care au mai citit articole pe blog stiu ca nu imi sta in fire si ca am facut o exceptie azi.