Hartia dracului

7/16/2008 04:02:00 AM

Sa vedem, de la ora 9 pana la ora 14 (ora actuala) n-am stat o clipa locului. Am inceput sa imi pun dosarul la punct cu ce imi trebuie pentru inscrierea la facultate. Ceva ciudat s-a intamplat. Ieri mi-a zis mama sa fac direct copii si sa iau actele sa mi le legalizez. Acum, ori a uitat ea sa imi zica ca imi mai trebuie si originalele, ori n-am inteles eu... ori nu stiu ce s-a intamplat, ideea e ca am avut impresia ca erau suficiente copiile. In orice caz, mi-am luat si originalele cu mine. Cu toate astea, cand am iesit din casa mi-am adus aminte ca nu am luat certificatul de nastere in original. Si ce mi-am zis? Da-l dreacu, poate merge doar cu copiile. Smart ass. Anyway, a fost o chestie ciudata, stiam ca trebuie sa il iau da' nu m-am mai intors. Na, idioata.

Am ajuns la un notariat de pe Pantelimon unde isi facuse o colega inainte niste copii legalizate. Ma duc acolo, zbang... Concediu. Baga-mi-as, facea-mi-as, samd. Asta e, aveam drum spre Obor asa ca am luat-o incolo, trebuia sa fie unu' da-o-ncolo de treaba. Am sunat o prietena, mi-a zis ea pe unde ce si cum. Il gasesc. Ajung acolo, un apartament de 3 camere. Absolut plin de oameni. Baga-mi-as, facea-mi-as samd. Asta e, faza e ca mi-a venit randul destul de repede. Aia de la notariat (cum era si normal, doh!) imi cere certificatul in original. Io ciu-ciu... nu-l aveam.

Da-l dracu, faceti-mi numai dupa ce am.

O sun pe maica mea.
Maica mea "Daca esti cascata! Eu ti-am zis ca iti trebuie si originalul... "
Eu: "Mhm... sigur, imi zici sa fac copii si uiti sa imi zici ca trebuie si originalul"

Ma rog, conversatia a fost mai lunga. Oricum vina era clar a mea, de ce dracu nu m-oi fi intors nu stiu. In fine. Vine tata sa ma ia si ma duc acasa sa iau cacatul ala de certificat de nastere. Pe drum am oprit cred ca la 3 librarii sa intreb de dosar plic, NIMENI N-AVEA! + ca una dintre ele era in CONCEDIU! Apoi mai oprim la un notariat... si ala in concediu. Doamne, deci pe bune... freaky ppl! Stiti cati bani se castiga in perioada asta din legalizari? Vai de capu' meu, va cacati pe ele de concedii frate...

Deci chiar nici nu imi mai pun mintea sa ma enervez. Am ajuns asadar, dupa lupte seculare, la un alt notariat de pe Socului... Acolo... guess what! Plin de oameni. Iarasi nu stiu prin ce miracol nu a trebuit sa astept mult sa imi vina randul, am impresia ca m-am bagat in fatza unei tipe dar fara sa imi dau seama... pf, in fine... nici nu mai conteaza. Aveam doar 2 copii amarate de facut. Era un tip destul de scortzos acolo, care n-avea aer ! De unde voia sa aiba aer la 20 de persoane intr-o camaruta, din pizda ma'sii... Trecand peste, s-au miscat destul de repede... dar frate mi-au facut o ditamai chitanta, m-au pus sa scriu un fel de proces verbal ca vezi Doamne am primit copiile, sa semnez vreo 2 foi, sa arat buletinul... Parca as fi cerut permisiunea sa vizitez Pentagonu' nu sa legalizez doua cacate de copii!

Nici nu vreau sa imi imaginez cum o sa fie cand ma duc sa ma inscriu. Bine ca acum am tot ce imi trebuie, da' tre' sa ai nervi de otzel frate cand te duci sa rezolvi cu hartzogaraia. 'Ai de capu' meu...

1 commentsuri:

Anonymous said...

Foarte interesant articolul, eu te adaug la blogroll si sper sa faci si tu la fel...