De la Bucuresti la Arges si inapoi (1)

8/27/2008 12:12:00 AM

Dupa cum am promis, iata ca a venit timpul sa va povestesc pe unde am fost si ce-am mai colindat. Joi am plecat din Bucuresti cu noaptea in cap ca sa nu ne prinda caldura specifica si am ajuns la Curtea de Arges pe la 9-10 cam asa. Am vizitat manastirea, am facut poze etc. etc.


Pe la 11 am ajuns unde trebuia sa ne cazam. Intr-o comuna din Arges (nu zic care, sac) am gasit o casa destul de maricica, cu bucatarie, baie si vreo 6 camere. 3 sunt de inchiriat, in 2 dorm proprietarii si una e goala (adica nu are pat). Am luat 2 camere pentru 4 nopti. Foarte ciudate camerele. In ce sens... la mine in camera, de exemplu, aveau un intreg dormitor nou... era parchet pe jos, in schimb la capul patului aveam rapirea din serai (in poza), in stanga aveam o soba de teracota (nu-i nimic, am si acasa, daaar) care era ornata cu beteala... luol... si alte decoratiuni care se potriveau ca nuca in perete puteti vedea in pozele de mai jos.




Ma rog, ca la tara, frate. Cu o bucatarie de 1,90 m inaltime, cu miros de balega, cu o curte maaare cu peri cu pruni cu de toate. Deci, ca la tara. Prima oara am fost putin socati, ca noi n-am mai fost in astfel de locatii, dar ne-am acomodat cu timpul si mai mult, a inceput sa ne placa. Zona era foarte linistita, abia daca treceau 5 masini pe strada si proprietarii foarte ok si ospitalieri. Am avut bafta de vreme buna. Temperaturile au fost excelente. De dimineata pe la 9 erau 17 grade la umbra si seara cred ca erau 14-15 grade, pe la 21. Masina am parcat-o intr-o curte cu capiiiitze si de fiecare data cand ne urcam sa mergem undeva vedeam aburi pe geamuri.

Asadar, joi n-am fost nicaieri ca a trebuit sa ne asezam culcusurile sa ne despachetam boarfele si altele. Fiecare camera avea televizorul ei, cu cablu si eu imi luasem dvdul ca poate-poate merge. Cum tvu din camera mea era relativ nou am zis ca sunt sanse bune sa intre mufa de la dvd. Si soarta a facut sa mearga, dar sa uit eu mufele acasa. Rezulta ca a fost inutil sa mai car dvdul dupa mine.

Dupa cum am spus, noi luasem 2 camere si 3 erau "inchiriabile", deci ramasese una libera. Lasa ca n-a mai fost, in fiecare seara au venit familii diferite si au stat cate o noapte. Slava Domnului ca si-au vazut de treaba lor (adica nu ne-au deranjat, sa faca galagie, sa dea petreceri, sa se urce pe mese etc.) S-au intamplat lucruri foarte nostime pe care o sa le povestesc pe rand in ordine cronologica.

Vineri ne-am hotarat sa facem un mic circuit si anume: Barajul Vidraru, Cumpana si Balea Lac. Bun, am fost trezita de dimineata de la ora 7 de niste sunete foarte bizare care veneau de deasupra camerei (deasupra stateau proprietarii) Am mai lenevit eu putin si tot nu se mai potoleau. Erau niste sunete foarte ciudate. Zic "ce naibii fac astia, s-au apucat sa mute mobila, sa joace tzontzoroiu... " Ei bine dupa ce am mai stat eu in pat vreo 30 de minute aud batai in soba. Da' niste batai atat de puternice, zici ca dadea cineva cu pumnu in usita... M-am cacat pe mine. Am zbughit-o afara, zbier dupa mama... "Mamaaaa.... e ceva in soba :| " Nu puteti sa va imaginati cat de sinistru a putut sa fie, exact ca in filmele de groaza. Vine mama, sta putin. Iarasi, zbang in soba. O cheama pe proprietara, deschide usa de la soba... Fluflu... o pasare. Doamne, si daca n-a intrat vrabia aia in toate camerele pana sa o prinda. Ce sperietura am tras, fraate. Cazuse prin cos, doh. Jesus Christ.

Am coborat sa mananc, ne-am imbracat si am plecat spre Vidraru. Am ajuns acolo, a paracat tata masina, am vizitat noi nu-stiu-ce. La un moment dat, cand sa ne intoarcem spre masina... Aud o discutie intre un jandarm si un sofer. Soferu' parcase masina pe pod... deci pe pod... O singura banda pe sens, linie continua si el parcheaza... exact acolo, cand la nici 20 de m era ditamai parcarea libera. Deci nu se putea altfel. Jandarmu' ii zice "n-aveti voie sa parcati aici, va rog sa mutati masina, aveti acolo parcare libera". La care rumanu' destept si cu coaie ce zice? "Da' ce domn'e? Unde scrie ca n-am voie sa parchez aici?" Ca deh, prostu' pana nu-i fudul, nu-i prost destul.

Mda. No comment.

La Cumpana am gasit totul la fel. Niste rahate de casute si acel hotel basit + niste preturi tocmai pe gustul nebunilor erau reteta perfecta pentru un concediu de cacat. Sa nu va duceti acolo, va spun. Ce inseamna sa stai la casuta? Inseamna sa te caci in boscheti, sa mananci la foc, sa te plictisesti de moarte... deci sa stai intr-o camera, cu un bec si o priza. Asta inseamna sa stai la CASUTA! Marea casuta... Si un pret de toata jena... Pardon! Ah, scuze scuze... aveau si un Grup Sanitar de vreo 20 de ani. Bineinteles ca pana ajungeai de la casuta la grupul sanitar te cacai pe tine, da' asta e altceva.

Dupa asta am ajuns la Balea pe un drum... absolut... memorabil. S-au zdruncinat ficatii in mine o ora intreaga. Am zis ca nu mai ajungem in viata, mai ales cand in dreapta vedeam direct prapastie fara sa fie delimitata de ceva... Puah. Anyway, a meritat. Balea rulz! Desi pretul la colacii miere a fost aberant. Mic si scump. In Sinaia iti iei unul mare si facut pe loc cu 10 lei, iar aici astea mici si de cateva zile (probabil) erau 12 lei. Deci, ma lasi? Oricum frig si la Balea :D Deh, eram in munti. Bineinteles, am dat si de un cersetor ce canta de zor. La un moment dat s-a oprit cineva sa il filmeze si sa ii ia un "interviu" :)) Lol. Incepuse sa il intrebe cati ani are, unde sta si altele. Noi am plecat intre timp si am ajuns acasa pe la 16. Am dormit o ora, apoi a venit seara.

Acum o sa va las cu poze si mai scriu maine ca ma dor degetele. Scuze pentru greselile de exprimare/gramaticale etc. da' n-am mai stat sa recitesc si sa corectez










La Cascada Balea






0 commentsuri: