Derivat de la postarea de pe pitzipoanca.org

8/01/2008 01:31:00 PM

Postarea asta e o continuare la un comentariu pe care l-am lasat la postarea aceasta a pitzipoancei. Respect pentru ce face persoana care detine blogul asta.

Iti spun ceva, raul trebuie taiat de la radacina. Atata timp cat presa (care are cea mai mare influenta asupra oamenilor) nu inceteaza sa promoveze prostia (barfa, prostul gust, curvasaraia) nimic nu poate fi schimbat.

Care sunt motivele pentru care unele ziare se vand mai repede decat painea calda?

Uita-te trecator la un chiosc de ziare. Ce vezi? Eu vad asa:

STIRE BOMBA: Andreea Marin in sanii goi pe plaja din X tara.

Deci ce ma freaca pe mine sa stiu ca Andreea Marin are sani. La fel au si alte milioane de femei. Vreau sa stiu cu ce ma ajuta pe mine chestia asta?

Meteo... Rubrica de meteo mi-e prezentata de o femeie dezbracata. Pana si Adam si Eva si-au pus o frunza mai mare decat fasia de material pe care o poarta ea pe...

Deci de ce as vrea sa o vad eu pe aia dezbracata... cand exista atatea filme/siteuri/reviste porno. Pentru numele lu’ Dumnezeu nu e ca si cand nu stiu cum arata o femeie dezbracata.

Stii de ce se intampla asta? Ca sa isi indeplineasca scopul. Acela de a castiga bani, nu de a informa lumea. Nunununu. Sa nu fim gresit intelesi. Doamne fereste!

Alt lucru. Te uiti la industria muzicala romaneasca si faci o comparatie cu americanii. Mai, americanii sunt inculti... asa e, din ce am vazut eu... dar sunt ai dracu de simpli. Faci o paralela intre Megastarul de la noi si American Idol de la americani. Concurentii din American Idol se imbraca cum vor ei si se imbraca simplu. Fetele sunt machiate simplu. Pentru ca scopul nu e sa batzai din tzatze si sa te mai auzi si bine (cum e deviza megastarului... sa faci „show”) scopul e sa CANTI BINE si sa ENTERTAIN! Si a face atmosfera nu inseamna sa te dezbraci pe scena, sa ai o coregrafie cat mai sexy sau sa faci nu-stiu-cati barbati sa ejaculeze cand te vad. Asta te face simplu... animatoare... cu voce.

Ce sa spun de melodiile care promoveaza prostitutia, violenta, rautatea samd. Melodii pe care le asculta copii de 10-12 ani si care ajung sa traiasca dupa regulile impuse de versurile alea.

Nu e vorba de comunism. E vorba de directia inspre care o iau oamenii cand au de facut alegeri. E vorba de ignoranta si de nepasare. Parintii din ziua de azi sunt ATAT de preocupati de bani incat uita de educatie si de limite. Uita sa vorbeasca cu proprii copii. Uita sa comunice cu ei. Totul se reduce la „de cat ai nevoie?”

Ignoranta parintelui are efecte majore, dar nu pe moment. E ca atunci cand tai un copac. Zici „si ce? N-are nimic” dar peste 10 ani incepi sa te plangi ca e aerul apasator, ca e poluat orasul samd. Pai de ce ? Crezi ca daca efectul nu se vede pe loc, el nu exista? Mai gandeste-te o data.

Va lasati copiii in fata calculatorului fara sa impuneti o limita! TOTUL trebuie sa aiba o limita. Sunt lucruri care socheaza copiii la o anumita varsta, tu crezi ca e normal sa vada cum unu’ i-o trage lu una, CU LUX DE DETALII! Ca doar asa sunt lucrurile, directe.

Ce zici? „Tre sa afle candva”? Tu nu stii ca fiecare om tre’ sa aiba o copilarie? Daca tu il lasi sa vada puli si pizde de la varsta asta, de ce te miri ca fi-ta are prieten si se fute la 13 ani si vine sa iti spuna ca nu stie ce sa faca cu copilul pe care il are in burta si ca ii e frica?

Nu va mai plangeti de copiii vostri. Voi i-ati crescut. Nu e munca nimanui decat a voastra. Nu dati vina pe societate. Societatea nu e menita sa educe copii. Voi trebuie sa ii educati, nu se educa nici singuri, dar daca o fac... sanse putine sa o faca bine. Daca nu realizati ce inseamna un copil, nu va mai apucati sa il faceti. Nu se reduce totul la bani. E mai sanatos sa manance paine cu fasole, decat sa piarda vremea la fast-food. Si cu ocazia asta poti sa si discuti cu el, sa comunici cu el, sa vezi cum si ce gandeste. Vai de capul vostru, va plangeti... Asta stiti sa faceti...

0 commentsuri: