Tipuri de oameni pe care ai sanse mari sa ii intalnesti pe internet

9/06/2008 08:49:00 AM

Mai demult am avut intentia sa scriu despre oamenii suprem de prosti pe care ii intalnesti pe internet. Acestia se divid in mai multe categorii, fiecare facand ce stie mai bine. Si anume, aratandu-si inteligenta si iq-ul cu minus.

Sa incepem cu inceputul. Primii pe lista mea se afla parintii care isi lasa copiii la calculator de la varste fragede. Cred ca am mai spus cat de mult dauneaza acest calculator atunci cand bulina de messenger e colorata si atunci cand Google apare la 0,2 sec. dupa ce deschizi browserul. Tu, ca parinte iti deformezi copilul si modul lui de a gandi prin faptul ca il lasi sa comunice cu oricine... prin faptul ca il lasi sa vada orice... si prin faptul ca preferi sa il lasi in fata calculatorului multumindu-i lu' Dumnezeu ca ai scapat de el. Am un sfat pentru voi: v-ati futut, l-ati facut, acum cresteti-l!

Acum urmeaza sa ma iau de cei care au crescut stramb (in special de mini-pitzipoance si nu numai). Acum ceva timp am citit o conversatie, pe un blog, in care doua tipe se "zgariau pe ochi". Amandoua vorbeau codat cu prescurtari de mirc si astfel, am presupus ca nu au mai mult de 16 ani (max) ca sa aflu mai apoi ca una dintre ele are 23. La 23 de ani nu poti face diferenta intre "l-a" si "la"? Bineinteles ca m-am mirat, dar mi-a trecut rapid cand am intrat pe blogul uneia de 15 ani si i-am lasat o vorba cum ca... a scrie corect lasa o impresie mult mai buna, decat prescurtarile excesive, lipsa cratimelor si asa mai departe. Fireste ca raspunsul ei a fost unul spus cu gusa, cu ochi dati peste cap, lamurindu-ma... ca ea scrie asa numai in comentarii si ca vezi Doamne ea ar fi printre primii din clasa ei. Ei bine, discutia a continuat.. am simtit cum se infurie mica noastra albinuta isteata si cu toate astea mi s-a parut ca a reactionat ok. Imi aduc aminte foarte bine ca si eu luam foc de fiecare data cand ma corecta cineva, la varstele "copilariei", dar cu timpul am inteles ca e bine sa fii corectat si sa iei aminte de greselile pe care le-ai facut. Si mai mult, mi-am dat seama ca atunci cand ti se atrage atentia scopul este acela de a te ajuta sa te indrepti, nu de a te enerva sau de a arata cine e mai destept. In orice caz, albinuta noastra a spus cu chiu cu vai "bine" la parerea pe care i-am prezentat-o apoi si-a continuat mircareala si pe deasupra a aratat in urmatoarele postari ca nu stie cand se folosesc cei doi "i", nu stie sensul cuvintelor si ca habar nu are cand se scrie un cuvant cu cratima sau fara. Pai daca tu esti printre primii de la tine din clasa, eu ce concluzie sa mai trag? Moving on...

Ar mai fi cocalarii care se cred mari Jmenari si spun lucruri total aiurea. Bien sur ca acest de tip de individ injura fara sa aiba un motiv, ceva gen:

Tu: Hey, arati bine azi...
El: Du-te in pizda ma'tii!!!!!! (+ alte doua minute in care te mai injura)

Dupa ce ii repeti ca ceea ce ai spus era un compliment, isi da seama de prostia pe care a facut-o si spune un "mersi" ranjit uitand sa isi ceara scuze.happy smileys

Exista libidinosii care intra pe messenger si te iau din prima cu "lingea-te-as," "spala-te-as" si asa mai departeforum smileys. Dupa ce te invita la un sex virtual si tu il refuzi politicos, ei te invita la un sex real... si insista si insista si insista neacceptand faptul ca pe tine chiar nu te intereseaza.... Oameni unde ar trebui sa fie admirata persevernta. Pai daca toti primarii ar fi asa ambitiosi cand ar veni vorba de "interesul tarii" si nu cel propriu... cred ca am ajunge pe primul loc in Europa... la... tot! (ce-i bun, normal) Anyway, tipii astia mereu ajung in lista de ignore la un anumit moment in care te saturi de replicile penibile... De ce ii suporti din prima? Pentru amuzament, doh!evil grin smileys

Exista disperatii dupa popularitate. Astia sunt aia cu "comment pe hi5... pupici!" -aici urma o droaie de smileyuri scrise- Daca le dai o mie de comentarii pe hi5, fireste ca o sa iti dea si ei doua mii inapoi, doar ca sa vezi ce draguti si ce de treaba sunt ei.adult smileys

Exista oamenii exagerat de deschisi care dau mesaje tuturor din lista cu fiecare eveniment care s-a petrecut/se petrece/ se va petrece in viata lor. De genul:
"ma duc sa ma cac, tineti-mi pumnii... pupici la toata lumea" (in timp ce te caci? Iac, nu, mersi)

Ultimul tip de oameni pe care il mentionez si pe care o sa ii intalnesti pe internet, la un anumit moment din viata ta de internaut, sunt basinosii. Ei sunt acei oameni care vorbesc cu tine in sila, spun putine cuvinte, foarte rar, lasandu-te sa astepti ca prostul jumatate de zianimal smileys. Tipul asta de om ma ENERVEAZA! si daca imi pasa de tine cat jegul de sub unghie, iti dau ignore fara sa clipesc. Prefer sa imi spui ca ai treaba, ca nu poti vorbi sau ca nu vrei... decat sa te scremi strong sa scoti cateva litere din tastatura. Astia sunt cei care merg dupa principiul lui Ilie Moromete, "nu stiu daca meriti sa auzi/citesti ce am eu de zis". Ei sunt cei care se cred superiori, destepti, nemuritori cand de fapt nu sunt nimic altceva decat un alt "sablon pe panou" ca si cei din categoriile enumerate mai sus.

Si un ultim rand: s-a deschis blogul nostru colectiv I have a blog and i'm not afraid to use it love smileys

2 commentsuri:

Anonymous said...

Asta e blogul meu favorit,s-a votat!Am ras,dar am devenit subit trista ca asta e de fapt realitatea (fie ea virtuala sau cea de zi cu zi) in care traim si oameni de teapa asta intalnim la tot pasul.Tine-o tot asa.
Cristiana

Lexis said...

mersi mult :D ma bucur ca iti place