Dezorientarea

10/01/2008 12:46:00 PM

Sunt atâtea lucruri pe care le am de spus, încât le-am uitat pe toate. Sunt cam obosită pentru că am fost pe drumuri azi, dar sunt fericită datorită simplului motiv că mi-am luat o eşarfă nouă şi mov. Mă ustură ochii, deşi port ochelarii de calculator... Mă doare capul, deşi am mâncat... Mi-ar plăcea să am un subiect despre care să scriu. Unul care măcar să nu fie patetic sau clişeic, cum au fost cele cu ignoranţa românilor sau despre-ce-mă'sa-am-mai-scris. Ah, stai că mi-am adus aminte... Am un mesaj pentru liceenii de clasele a12-a... de fapt, pentru toţi liceenii.

Băi copii, a şti ce ai de făcut în viaţă, e mare lucru! Mulţumiţi-i lui Dumnezeu că sunteţi încă în liceu, pentru că sentimentul pe care o să-l experimentaţi când o să ajungeţi la facultate... E nasol. Şi se dublează cantitatea de "nasolitate" când lucrurile nu au mers cum plănuirăţi. Acest sentiment îl experimentez eu acum. Te simţi total dezorientat şi total rupt de orice lume care vă era cunoscută în trecut. Nu ştii ce te aşteaptă, nu ştii încotro te îndrepţi, nu ştii aproape nimic. Eu personal, mă simt ca un balon de săpun care este pe cale să facă poc! din secundă în secundă. Cred că este cel mai sinistru loc în care am fost până acum. Cât eşti la liceu ştii încotro să te duci. Din a 9a în a 10a, din a 10a în a 11a... şi tot aşa... Nu credeam că o să spun asta vreodată, dar m-aş întoarce înapoi chiar dacă ar fi să mai dau o dată bacalaureatul... De fapt, l-aş da şi încă de vreo 10 ori în momentul ăsta!!!

Puttin' it into a nut shell: Enjoy what you have!!!

3 commentsuri:

Anonymous said...

O sa-ti revii garantat dupa primul semestru sau an, cand ai dat si cateva examene. Pentru a te obisnui cat de cat cu noul sistem cateva zile/saptamani sunt suficiente.

Totusi nu inteleg de ce te consideri asa dezorientata. Mergi in continuare la scoala, doar ca sistemul e putin altfel, de exemplu acum ai cursuri, seminarii si laboratoare sau poti promova anul si daca ai corigente (restante). Decizii majore nu prea ai de luat in primul an. Trebuie doar sa-ti alegi cateva materii din lista de optionale/facultative.

Lexis said...

eh, e ceva mai complicat, dar multumesc ca ti-ai spus punctul de vedere. Sunt sigura ca o sa treaca, dezorientarea mea este probabil si din cauza faptului ca nu cunosc pe nimeni in locul unde am ajuns... dar om trai si om vedea cum ma acomodez.

Catarsis said...

Imi pornisem calculatorul si vroiam sa fac un articol. Ii pun titlul "Dezorientarea". Vreau sa stiu in teremen medical ce inseamna...gasesc ceva vag care nu avea nimic in comun cu ce urma sa scriu. Dau de blogul tau...si raman lafel de dezorientat.
Si eu sunt la facultate,daca mai sunt,si eu as da bacul de 1000 de ori.

PS: cum mai esti?