Imi place sa ma plang si sa nu fac nimic...

11/30/2008 11:24:00 AM

NB: Acestea sunt părerile mele proprii şi personale, nimeni nu este obligat să le citească sau să le accepte.

Se ajunge până la urmă la tot felul de polemici din cauza acestei probleme. Să mergem sau nu la vot?? Cu foarte puţin timp în urmă nu dădeam doi lei pe această acţiune, de a merge la vot, motiv pentru care ţineam partea celor care dădeau argumentele penibile pe care le voi enumera mai jos. Am fost de două ori la vot de când am căpătat acest drept... Cel puţin eu ştiu cum e să votezi şi măcar am sentimentul că am făcut şi eu ceva, că nu am stat ca dobitoaca cu mâinile în sân şi am început să dau cu pumnii în masă... enumerând aceleaşi motive stupide şi inutile pe care le voi scrie mai jos. Mi se pare penibil să ai o vârstă trecută de majorat şi să nu ştii ce înseamnă "a vota". Măcar din curiozitate şi tot te duci.

De fapt, politica nu a fost niciodată un domeniu care să mă atragă. Nici acum nu pot spune că ştiu ce înseamnă de fapt politica în România. Cert e că sunt pe drumul spre iluminare, că de n-ar fi unii să mă bată pe umăr şi să îmi zică "hey, ai şi tu un cuvânt de spus... nu te abţine" şi pe mine m-ar durea în cur în continuare, ca pe mulţi alţii şi nu m-ar deranja să plutesc în deriva necunoaşterii. (şi ca o completare... politica e totuşi ceva care ne afectează în cel mai direct mod posibil şi până la urmă nu e OK să nu ştii cu ce se mănâncă)

Ce am observat azi la momentul cu pricina...

Păi, am intrat în curtea şcolii în care s-au amenajat urnele de votare. La intrare era o bătrână în baston care sunt sigură că a făcut o oră până a ajuns la urnă. Mai sunt sigură şi că a votat PSD, dar asta e altă mâncare de peşte. Am intrat în şcoală şi unul de la pază s-a uitat foarte mirat la mine. Şi până la urmă nu m-a surprins având în vedere că eu şi sor'mea eram singurele fără fire albe în cap. Am intrat în sală. O sală goală. Când să semnez pe liste... goale şi alea. Un moment trist. Mi-am luat ştampila, m-am dus în urnă, am votat, apoi am ieşit. Ceea ce regret în urma votului meu este că nu am fost prea bine informată cu vedere la candidaţii de pe listele alea, dar... în fine, să spunem că nu este prea importantă aglomerarea asta de detalii personale. Vederea în ansamblu contează. Când am ieşit din şcoală, m-am simţit... bine domn'e. Pentru prima oară de când am ajuns să critic lumea în care trăiesc, nu m-am băgat în oala de egoişti şi ignoranţi. Acum o să vi se urce sângele la cap pentru că am spus lucrurile astea şi vă regăsiţi în ele, dar adevărul este dureros. O să încep clasificarea... Ţineţi-vă bine, dacă sunteţi sensibili vă rog chiar să închideţi fereastra. Oricum nu o să activez comentariile.

Tipuri de alegeri:

1. cel care votează.
2. cel care nu votează.
3. cel care se prezintă la vot dar doreşte anularea (adică pune mai multe ştampile, nu pune deloc etc.)
4. cel care stă acasă, urmăreşte rezultatele şi zice "da... după cum ziceam, nici nu se merită... o ţară de căcat"

1. Motive penibile şi inutile pentru care oamenii se duc la vot.
- că mi-a dat Gigi găleată/psdu' farfurie şi chestii de genul. Aşadar, cei maniPULAţi.. Aici se încadrează foştii comunişti de obicei. Se merge pe principiul "ia că-i moca"
- că n-am ce face.
- ca să mă dau mare
- ca să se producă o schimbare, vreau să trăiesc mai bine. Aşadar... e inutil să mai comentez la asemenea speranţe. E ca şi când ai spera să câştigi în fiecare zi la loto.
- pentru ca mie îmi pasă de mine şi de ce mi se întâmplă... ăsta nu e un motiv penibil sau inutil, dar nu îmi place mie replica. Motviul ăsta l-am avut şi eu că altfel n-ajungeam să scriu ditamai postarea de blog.

2. Motive penibile si inutile pentru care oamenii nu se duc la vot.
- nu am chef.
- nu am pe cine (LOL!)
- nu îi cunosc (poţi citi Academia Caţavencu şi să vezi dacă au făcut căcănării, oricum nimeni nu a stat la cafea cu ei, stai calm.
- votul meu nu contează. (dacă mergi pe principiul ăsta...)
- plouă afară/ e noroi
- nimic nu se schimbă (oare de ce ?)
- toţi sunt la fel (ideea e să alegi răul cel mai mic, şi da, există diferenţe între ei - asta am spus şi în cealaltă postare)
- nu mă interesează ( atunci îţi pierzi dreptul de a te plânge că ţara e de căcat... TU prin indiferenţa ta ai făcut-o de căcat)

3. Aici nu există motive. Sunt de părere că cei care au făcut/fac lucrul ăsta e OK pentru că măcar îşi mişcă fundul până la urnă să ştie lumea că ei sunt neutrii.

4. Indiferenţă oferiţi, indiferenţă primiţi. VOI îi lăsaţi să îşi umple buzunarele cu banii voştri munciţi, VOI strigaţi "Mă doare în cur de mine şi de restul" VOI îi lăsaţi pe alţii să vă conducă. Până la urmă şi VOI sunteţi nişte marionete prin indiferenţa voastră. Vă place să ignoraţi, vă place să daţi motive penibile, vă place să trăiţi în întuneric. Trist.

Concluzia principală (mă rezum că şi-aşa nu ştiu câţi au rezistat să citească până la capăt)

Un vot nu contează, aşa e, dar mai multe DA!

Nu iese cu cine am votat şi tare mi-e teamă că o să ajungem mai jos decât suntem cu acest partid în senat şi camera deputaţilor.... şi asta numai din cauza celor care au ales să nu le pese. Ruşine.