Placerea de a scrie

12/08/2008 10:03:00 AM

Am pierdut această plăcere. Aceea de a scrie. Nu am mai scris de ceva timp. Am chef de ceva în proză, am şi idei dar îmi lipseşte luciditatea pentru un text literar. Cred că nu mai pot ieşi din cercul ăsta de oameni mari cu responsabilităţi. Sunt aici ca să rămân, dar nu vreau să îmi irosesc nesemnificativul talent de a produce un text literar. Am uitat să spun, nu mai am nici muză. Adică ceva care să mă inspire să scriu, nu să înjur. Să mă inspire să scriu ceva frumos, nu urât. Că muze care să te facă să scrii negativ sunt destule. Nu vreau să merg pe principiul esteticii urâtului. Nu e benefic sufletului. În fine.

Ma uitam la postările de anul trecut. WOW! Aproape scrisesem câte o postare în fiecare zi. Anul ăsta nici jumătate n-am scris. Bine, că am luat şi pauza aia de câteva luni dinainte de bac... deci am măcar o scuză. Am publicat pe Realitatea pozele cu starea deplorabilă în care se află strada noastră. Le puteţi vedea aici. Sunt nişte poze menite să vă încânte. Intenţionez să le trimit şi la Compact.

In rest...
NUMAI BINE!

3 commentsuri:

Anonymous said...

Sunt momente in care lehamitea, treburile si responsabilitatile, in general, iti taie elanul de a scrie, indiferent cat ai tanji la asta.
Cred ca aceste perioade sunt necesare.
Sunt decisive in decantarea ideilor, as spune.
Si daca vei reveni la pasiune, o vei face cu o alta optica. Imbunatatita.

Lexis said...

de ce esti asa sigur ca va fi imbunatatita? Eu nu tind sa cred asta.

Anonymous said...

Bineinteles ca nu se stie.
Dar, de obicei, experientele acumulate, pe langa faptul ca genereaza idei noi, pot contura unele mai vechi.