Diferentele sociale

3/17/2009 08:00:00 AM

am zis ca nu o sa scriu despre subiectul asta pentru ca probabil o sa fiu incoerenta. ei bine, acum nu mai exista acel "probabil'', exista un "sigur". Sigur o sa fiu incoerenta, asadar puteti decide acum daca veti continua lectura sau nu.

nu stiu daca este un titlu corect, "diferente sociale", dar ma refer la bugetul oamenilor si influenta banilor asupra relatiilor dintre ei. Exista oameni saraci, care nu au o paine sa puna pe masa, exista oameni cu buget mediu care o duc decent, exista persoanele medii-bogate (cele care o duc bine) si exista persoanele bogate care arunca cu bani in stanga si in dreapta fara sa stie ce e cu ei pe lumea asta. Cei saraci inteleg cel mai bine valoarea banului si tot ei au sanse sa simta fericirea mai des (in teorie). Cei cu buget mediu plutesc in deriva, adica stau pe linia de orizont si sufleteste si baneste. O mai iau in jos sau in sus, dar revin la acea linie de plutire. Cei care o duc bine incep sa uite de ceilalti si sa se ia dupa mirosul banului, incep sa capete caracteristici negative, iar cei bogati... ei bine, de multe ori nici nu mai pleaca nasul la cei din jur. Astea sunt niste chestii generale, exista si exceptii of course cu toate ca eu nu le-am intalnit. Intrebarea e asta: se pot lega relatii de prietenie intre cei cu bugeturi de nivele diferite?

Raspunsul meu este clar si simplu: NU!

Si acum vin argumentele: banii, cu toate ca multi dintre voi o sa strambati din nas la afirmatia mea, sunt importanti in orice relatie. Cei cu bani vor in localuri care nu sunt pe bugetul celor de mai jos, cei de mai jos se simt prost, cei cu bani se simt prost samd. Cei cu bani merg in vacanta in strainatate, cei de mai jos nici nu viseaza la asta. Intelegi ideea, per total, cele doua nu se pupa oricat de mult ar incerca cineva. Apare o tensiune intre cele doua parti si lucrurile nu rezista foarte mult. Tocmai de aceea prietenii buni vor rezista numai daca situatia finanaciara le permite. Ajungem la zicala "ochii care nu se vad se uita" si daca nu ai bani sa ii vezi, ii uiti. Nu sustin ca toata lumea e la fel, se mai intampla-rareori ce-i drept- sa mai existe si exceptii, dar in majoritatea cazurilor ce am spus e adevarat :).

Stiu, e un text cam aiurit, da' asa mi-a venit sa il scriu si asa l-am scris. n-are diacritice pentru ca l-am scris in mare parte la serviciu si are greseli pentru ca sunt prea obosita sa il recitesc. cheers :)

0 commentsuri: