Punga transparenta

5/06/2009 11:47:00 PM

Galma cel Bun imi spune sa nu scriu despre acest subiect pentru ca se prea poate sa nu fiu placuta pentru asta, dar Galma cel Rau ma impunge cu pixul pe la spate sa imi astern gandurile pe blog. De dimineata am avut un conflict cu cineva in legatura cu punga in care imi tineam biscuitii, pliculetele de cafea si alte chestii minore.

- Alta punga n-ai gasit?
- Da' asta ce are?
- Pai mergi asa cu ea, sa se vada tot?

Am urcat in metrou si am inceput sa studiez punga fiecaruia. Pungi de cadouri, pungi de plastic, pungi total netransparente. Am inceput sa ma simt prost ca mi se vedeau biscuitii prin punga. Adica acum toata lumea putea sa vada ca eu am o punga de biscuiti la mine pe care o voi manca in decursul acestei zile sau in decursul zilei de maine. Ce o sa creada lumea despre mine ? Cati dintre ei urasc biscuitii mei, cati dintre ei mananca biscuiti ca ai mei? E rusinos sa vada lumea ce vei manca tu. De ce e rusinos? Pentru ca... nu stiu de ce. Pentru ca pur si simplu e. Un lucru e rusinos cu motiv, cele fara motiv pur si simplu exista. Multi nu considera ca motivarea si argumentarea sunt lucruri importante in stabilirea unei probleme. De ce? Si acum urmeaza o alta intrebare: ce e mai rusinos dintre a avea o punga transparenta si a spune lumii ca tu mananci biscuiti/sarmale/mamaliga/snitele etc. si a arunca o hartie pe jos? De ce ti se atrage atentia ca ai o punga transparenta si nu li se atrage atentia celor care arunca ambalaje pe jos sau celor care isi scuipa guma sau celor care se pisa pe garduri? Dar celor care se imbata si incep sa injure femeile pe strada sau sa le hartuiasca? Dar de ce nu li se atrage atentia celor care vorbesc foarte tare in spatii publice sau celor care lasa masina parcata in intersectii? Sau celor care mananca seminte in parcuri si arunca cojile pe jos?

Toate raspunsurile la intrebarile de mai sus le-am gasit: pentru ca voua va pasa de un cacat de punga transparenta. De parca lumea nu mai mananca biscuiti, nu mai bea cafea, nu mai aduce mancare de acasa pentru pranz. Pentru ca e rusinos sa mananci sarmale la pranz in loc sa dai 20 de lei la comanda de catering. Pentru ca totul e pe dos si ma doare in cur daca vedeti voi ce am eu in punga si de fapt, in primul rand, ochii vostri numai pe punga mea nu ar trebui sa cada. Data viitoare o sa umblu mandra cu punga mea transparenta de plastic si o sa o umplu cu prezervative si tampoane, sa vedem daca e mai rau decat o caserola cu mancare.

0 commentsuri: