Campania terminării cărţilor începute

6/20/2009 02:32:00 AM

Azi e ziua lenevelii mele. Ştiu că mulţi au trecut prin starea de şoc de după examene, dar eu se pare că nu mai ies din ea. O lună de învăţat şi teme. De fapt, peste o lună... Şi azi e într-adevăr prima mea zi liberă. Cu toate astea încă mă simt vinovată că stau degeaba şi nu pun mână pe un curs ceva, să învăţ. Presupun că e din pricina faptului că nu s-au afişat rezultatele.

Ce săptămână plină am avut, nici nu îmi vine să cred. De obicei viaţa mea e foarte anostă şi plină de plictiseală şi rutină şi totuşi, iată că mai există şi altfel de zile în care totul pare un vis scurt. Scurt într-adevăr.

Stăteam şi mă gândeam la sor'mea care citeşte foarte mult din punctul meu de vedere. Îi plac cărţile în general, e curioasă, vrea să cunoască din ce în ce mai multe etc. Eu una sunt foarte pretenţioasă la cărţi. Nu pot citi orice, dacă o carte nu mă prinde... păi, nu mă prinde şi gata. La începutul anului începusem o mică "campanie" cu mine însămi. Îmi propusesem să termin cărţile pe care le-am început cândva. Da, nu am reuşit. Am terminat doar una ("Ai toată viaţa înainte"), am citit DH Lawrence şi după aia m-am apucat de alte cărţi pe care le-am citit pe jumate. Deci chestia asta cu cititu' pe jumate mă intrigă tare... E un sentiment grozav să termini o carte. Momentul ăla în care dai ultima pagină şi o treci pe listă, e de neînlocuit. Şi dacă nu pot duce o carte până la capăt asta înseamnă că nu îmi place să citesc? Sau că ce? Am renunţat să port până şi insigna de la Bookblog cu "suflet de cititor feroce" pentru că nu citesc "feroce", nu citesc mult nu sunt atât de curioasă încât să termin cărţile pe care le-am început şi care m-au plictisit de moarte pe parcurs şi cred că ăsta e un lucru... rău... Cu toate astea, nu ştiu ce aş putea să fac ca să îmi placă... Până una alta iată o listă cu cărţile citite pe jumate:

Cartea Gesturilor de Peter Collette (ce-i drept asta e pe calculator şi mă omoară)
Pavilionul Canceroşilor de A. Soljeniţîn
Fără cap şi coadă de Mihai Găinuşă
Erotica de la Cotidianul
Siegfried de H. Mulisch
Îngerul a strigat de Fănuş Neagu

Şi da, azi cred că o să reîncep campania de terminare a cărţilor începute. Wish me luck! Şi cu filmele am rămas la fel de în urmă, aşa că spre seară asta o să fac... o să mă uit la filme... în recomandaţi ceva titluri?

Kiss ya, bitches! love smileys

0 commentsuri: