True Blood – I will rise up (sezonul 2, episodul 9)

8/22/2009 11:08:00 AM

De la prima ecranizare a filmului „Dracula” a cărţii lui Bram Stocker, vampirii au devenit unul dintre cele mai bune subiecte pentru filmele si serialele de groază.

Succesele enorme ale filmelor „Interview with a vampire”, „Blade”, „Underworld” şi recentul „Twilight”, la care se adaugă seriale ca „Buffy the Vampire Slayer” şi „Blood Ties”, te fac să crezi că exploatarea acestei categorii a luat sfârşit şi nimic nu te mai poate surprinde.

„True Blood” contrazice orice presupunere, fiind inedit prin umor şi originalitate. Aduce elemente noi în această lume parţial cunoscută de spectatori, sângele de oameni şi de animale putând fii înlocuit cu sângele sintetic, vampirii fiind astfel acceptaţi de societate.

Episodul 9 al sezonului 2 continuă petrecerea dată în cinstea lui Godric, la care iau parte atât oameni (însoţitori) cât şi vampiri din diferite sectoare. Secta The Fellowship of The Sun nu se lasă înfrântă şi luptă până la capăt, trimiţând în mijlocul petrecerii un cadou nu prea prietenos. Unul dintre misinori se decide să moară pentru o cauză nobilă, aruncând în aer casa în care avea loc evenimentul.

Sookie este salvată de Eric, acesta întinzându-i astfel o capcană. Profitând de naivitatea fetei, o roagă să îi bea sângele în semn de recunoşinţă. Bill vede ce se întâmpla şi o opreşte, însă prea târziu. Sookie află în cele din urmă că sângele lui Eric acţionează ca un GPS asupra ei, el fiind acum în stare să afle oricând unde e şi ce simte. Mai mult, Sookie începe chiar să se simtă atrasă de el sexual, în mod involuntar.

Hoyt şi Jessica stabilesc să ducă relaţia la un nivel mai serios: întâlnirea părinţilor. Cum Jessica nu „are” părinţi, iar Hoyt nu are tată, totul se reduce la o cină cu mama băiatului. Lucrurile nu merg foarte bine, baborniţa scoţându-i ochii fetei că nu poa’ să îi ofere nepoţi.

Tara şi Eggs sunt transformaţi din nou în păpuşi voodoo de către Maryann, însă de astă dată Tara este luată cu forţa de către mama ei naturală şi Lafayette care s-au prins că ceva nu e în regulă. Episodul continuă cu PR-iţa vampiriţă care îi scoate ochii lui Godric pentru tot ce s-a petrecut de când a fost răpit. Godric, adolescent înţelept, îşi asumă răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat şi nu numai. Episodul se termină cu cenuşa lui ce pluteşte în faţa lui Sookie la răsăritul soarelui. Alege să se sacrifice ca un bun samaritean, nu că nu l-aş înţelege... În definitiv, eternitatea nu cred că e în totalitate plăcută, nici eu n-aş rezista atâta timp printre oameni, chiar dacă nu îmi apare nici un rid pe tot parcursul existenţei.


[Offtopic: poate vă întrebaţi ce-i cu acest articol... Ei bine, îmi exersez literele cum s-ar spune. Am început să scriu review-uri la unele seriale pe care le urmăresc, acestea urmând a fi postate cândva în viitorul apropiat pe un site de specialitate. Acesta este primul review la care am muncit cu seriozitate (e de probă), aşa că vă rog să nu criticaţi prea aspru. Eu sunt mulţumită de cum a ieşit, sper că vă place şi vouă - mai ales fanilor serialului True Blood]

4 commentsuri:

Teodor said...

nu stiu serialul, dar stiu ca scrii bine ;)

Lexis said...

merci, dar să nu exagerăm... :)

Anonymous said...

Eric o pacaleste sa-i bea sangele pentru "a-i scoate " bucatile de argint(care oricum ar fi iesit singure), in nici un caz in semn de recunostinta;)...

Lexis said...

@Anonymus corect, iti cer scuze pentru nelamurirea din text. nu am fost explicita