O zi obişnuită-prima parte

9/07/2009 12:27:00 PM

Mă trezesc buimacă din pat. O găsesc pe fi-mea (aka pisica) lingându-se în dos sau pe pulpane lângă mine. Camera zgribulită şi dezordonată, sor'mea ştergându-se pe faţă cu prosopul. Îmi ridic hoitul din pat, îmi strâng părul total încurcat şi mă îndrept spre baie. De multe ori nimeresc uşile din prima, dar se întâmplă să mai aterizez pe umăru' mamei în semn de "neaţa" şi să moţăi acolo puţin.

După toaletă, mă îndrept spre trusa de machiaj. Stau câteva minute şi mă holbez la faţa mea, de obicei sunt aceleaşi concluzii:

1. ce frumos arată tenu' meu dimineaţa
2. ce cearcăne de Shrek am

După făţuială (aprox. 5 minute), mă îndrept spre masa de călcat. Mă cert cu mama şi îi zic că pot să îmi calc şi singură bluzele, să treacă peste faza în care mi-am topit pantalonii de sport în clasa a 4a. Stau câteva minute să văd cu ce mă îmbrac, verific temperatura de afară şi mă decid. De obicei rămân mereu la bluză, dar stau pe gânduri la culoare. După ce termin cu asta, după ce mă îmbrac, îmi pun lucrurile împrăştiate în geantă, apoi îmi dau pumni în cap că iar am uitat să îmi şterg adidaşii de praf.

Mă urc în maşină şi conduc până la metrou. Coborâm. Mă mişc greu, cu o lene nemaipomenită mă gândesc la ziua de dinainte, apoi încerc să întemeiez o conversaţie cu sor'mea, dar după tăcerea sictirită pe care mi-o serveşte îmi dau seama că are acelaşi chef ca şi mine. Coborâm la metrou: aceiaşi oameni, acelaşi miros îmbâcsit şi umed, aceeaşi zăpuşeală. Tocmai am pierdut un metrou aşa că o să avem de aşteptat în staţie până vine următorul. Vine următorul şi mă pun pe poziţii, că e "fun" să te baţi cu celelalte femei disperate după locuri. Moment în care mă uit iar la sor'mea care dezaprobă entuziasmul meu de a le dărâma pe celalalte disperate şi de a fugi spre scaune şi mă pleoştesc. Are dreptate, e patetic. Acestea fiind zise, oricum prindem loc... dar era aşa fun... mă rog. După ce ne aşezăm e posibil să se întâmple trei lucruri:

1. citesc şi nici nu îmi dau seama când ajungem la staţia la care tre să coborâm
2. stau şi mă uit la ceilalţi, aceiaşi oameni cu care mergem în fiecare dimineaţă uneori. (ba chiar cu care ne întoarcem)
3. închid ochii şi dorm cu bale la gură

To be continued...

0 commentsuri: