Sunt o fana a metroului

9/28/2009 11:39:00 PM

Articol publicat de Lexis (AG)

Metroul este unul dintre cele mai rapide mijloace de transport in comun din Bucuresti, ajunge in punctele cheie ale orasului si asta il face indispensabil.

Nu se aglomereaza decat la orele de varf, dimineata-seara in general si cei mai multi oameni ii poti gasi la magistrala 2 Piata Unirii -indiferent de ora, cred-. O data am avut examen la Universitate si pur si simplu am fost strivita de oameni, atat de aglomerat era. A fost pentru prima oara in viata mea cand am mers intr-un metrou ATAT de aglomerat. Cred ca erau peste 6000 de oameni in el, mi s-a parut fantastic si am pupat pamantul cand am ajuns la Universitate. I-am multumit lu' Dumnezeu ca am avut doar o statie de mers in conditiile alea, a fost oribil. De obicei metroul vine des, dar la Unirii nu prea e glumit. Daca astepti peste 5 minute trenul care merge spre Romana, te-ai futut.

In august a facut metrorexul economie de energie si au venit mai rar trenurile, a fost foarte enervant. Stationari multe si lungi, intarzieri, etc. OK, noua ne pare bine ca a fost pentru o cauza nobila si ca lucrurile au revenit in normal. S-au apucat de schimbat scarile, ne forteaza sa urcam pe jos, e bine, exercitiu fizic :D suntem cam lenesi... cu toate astea, abia asteptam sa vedem scarile rulante la loc.

Merg cu metroul de peste 1 an si trebuie sa recunosc ca imi place in ciuda micilor defecte si mi se pare foarte foarte util. In metrou am cunoscut oameni. La anumite ore urca anumiti oameni si chiar daca nu i-am mai vazut inainte, tot ajung sa ii cunosc. Multi citesc, dar sunt si cativa care pur si simplu stau. Uneori nici eu n-am chef sa citesc si stau ca acei cativa si le intalnesc privirile. Ne spunem cat de obositi suntem si ce nechef avem de munca. Stim cine merge la serviciu, ne recunoastem dupa pungutele in care ne tinem pranzul la caserola sau servieta. Stim cine merge la facultate, vedem cursurile iesind din genti, din ghiozdane, etc.

E interesant, e o lume aparte cu o aroma aparte... fie ea ca e de cacat de la canalele refulate-tevile sparte sau eu stiu ce alta defectiune-, fie ca e mirosul specific de tabla comunista si grafitti.

0 commentsuri: