De ce nu e bine sa fii femeie, adica e bine sa fii barbat

10/08/2009 04:37:00 AM

Articol publicat de Cailum

Discutia a pornit de la mai multe prietene care fie au devenit mame, fie sunt pe cale sa devina. Si ma gandeam la emotia vestii de a afla ca vei avea un copil, moment in care incepi sa iti imaginezi cum va arata, ce preferinte va avea, inclinatii, sa il dai sau nu la balet sau fotbal si mai presus de toate, te intrebi ce vei avea : baietel sau fetita? Pentru mine nu conteaza sexul, banuiesc ca e valabil pentru toate mamele de pe lumea asta, dar gandindu-ma in profunzime la lumea, moravurile si mentalitatile rasei umane, mi-am zis "stai, nu e asa de simplu!!! trebuie sa fie baietel, e imperios necesar sa fie baietel!". De ce ??? Pai sa o luam in ordine :

1. Incepem cu ce e mai simplu, aspectul fizic, ingrijirea personala si tot ce tine de ele. Daca esti barbat, ai nevoie de maxim un sfert de ora ca sa iesi pe usa (te speli, te piepteni, te imbraci si esti gata ; eventual iti dai doua fâs-uri de deodorant si un pic de gel prin par). Daca esti femeie, lucrurile se complica : trebuie sa fii mereu epilata, pensata, machiata, coafata, cu mani-pedi mereu facute, adica impecabila, asta daca esti o femeie care se respecta pe ea insasi si pe cei din jur (igiena corporala nu am mai mentionat-o, se subintelege ca exista din start).

2.Tinuta vestimentara. Barbatii iar sunt castigati la capitolul asta ; indiferent de momentul zilei sau ocazie, le e infinit mai usor sa isi aleaga o tinuta + un buget mai consistent. La femei....dragele mele, stiti cum este....timp sa te decizi cu ce te imbraci, daca se asorteaza geanta cu pantofii, ce accesorii merg la tinuta etc etc. Nu mai zic de ocaziile festive, momente de maxim stres cand te gandesti la ce rochie si pantofitrebuia sa iti mai cumperi. La barbati, doua costume, doua camasi mai de Doamne-ajuta, trei cravate, pantofi si combinatiile merg mana in mana de acum inainte.

3. Viata sexuala. Iar, barbatii sunt in avantaj : se incing pana numeri la 10, in 5 minute ajung pe culmile placerii si da, au asigurata placerea de fiecare data. Ca femeie, apuca-te sa incingi motorul, dupa care concentrare maxima pe moment ca sa te asiguri ca ajungi cu bine la finish. Asta e partea placuta, stresul incepe odata cu metodele contraceptive de care trebuie sa ai mereu grija, ca doar nu iti arde sa faci copii pe banda rulanta. Si aici ajungem la corpul unei femei si intregul mecanism care o pune in miscare, iar acest mecanism se invarte in jurul aparatului reproducator si al hormonilor care il guverneaza. Daaaa, menstruatia e o placere lunara pe care fiecare femeie sanatoasa, o cunoaste ani buni, urmata de menopauza sau intrerupta de cateva sarcini care culmineaza cu nasterea, cel mai sadic proces pe care l-a putut concepe organismul uman. Isi bat capul barbatii cu contraceptia, igiena intima, sarcina, nastere, alaptare, crescut/educat copii, menopauza, vizite la ginecolog? Nuuuu...corpul lor e linistit toata viata lor, nu se modifica luna de luna, au parte de liniste sufleteasca si sunt condusi de un singur scop in viata dupa cum sunt condusi de cel mai iubit organ al lor. Daaa, e excelent sa fii barbat, numai daca tii cont de punctul asta. Trecem la urmatorul

4. Pozitia barbatului/femeii in societate. Pai, aici toata lumea stie cum stau lucrurile. Desi, cica am fi pe picior de egalitate cam de 30-40 de ani, in Romania zilelor noastre, se stie ca barbatii fac legea, iar femeia e inferioara barbatului pe toate planurile : fizic, intelectual, moral si profesional. Daca ati asistat la o slujba religioasa de casatorie, stiti la ce ma refer. De sute de ani, se promoveaza ideea ca femeia e un rau necesar barbatului pentru intretinerea lui, satisafacerea lui si asigurarea continuitatii LUI genetice....si de aici toata pozitia infecta a unei femei in societate. Da, dragele mele, suntem un rau necesar. E greu sa accepti aceasta idee, stiu. Acest punct poate fi dezvoltat in mai multe postari, nu ma intind, esentialul l-am exprimat. As vrea doar sa subliniez ca o femeie frumoasa si fizic, si sufleteste nu se poate consola cu ideea ca va intalni un barbat care sa o iubeasca si sa o respecte asa cum e, fara sa se mai uite la "concurenta". Ei bine, poti sa fii Angelina Jolie, ca al tau Brad tot va intoarce capul dupa alta frumusete, poate nu asa reusita ca a ta, dar daca ii atrage privirea masculului, fara indoiala ca el sa va uita. Si cam asta ar fi argumentul decisiv pentru care o femeie nu si-ar dori sa fie barbat : e nasol sa fii guvernat de un singur organ, foarte nasol.

In rest, luand toate argumentele in calcul, as prefera totusi sa am un baietel, pentru ca asa stiu ca va fi respectat de o societate idioata, cramponata in mentalitati vechi, depasite si fara nicio substanta. Pentru respect!!!!

4 commentsuri:

elena said...

Mie imi place sa fiu femeie.In afara de pozitia sociala usor dezavantajata(si asta mai ales datorita faptului ca traim in Romania) a femeii, am un miliard de motive pe care ti-le pot da in favoarea afirmatiei mele. De exemplu dezavantajele enumerate de tine...folosite cu inteligenta, pot deveni cele mai puternice arme.

Ionut said...

1. Angelina e urata cu spume
2. In ceea ce priveste guvernarea organului, din text reiese ca barbatii ar fi lucizi numai cand sunt in fata unei slute proaste. Oare asa isi doresc femeile sa fie pentru ca un barbat sa se poarte "normal" ?

@Elena: dezavantajele alea sunt "arme" doar in conflictele cu fraierii, pentru ca un tip inteligent poate determina o femeie sa uite de ele.

*am adaugat "proaste" deoarece eu sunt total neguvernabil cand dau peste un astfel de specimen.

Cailum said...

@Ionut : 1. Gusturile nu se discuta
2. Este exact ce am vrut sa spun si anume ca majoritatea barbatilor sunt niste animale vesnic in calduri (comentariul Elenei o confirma, desi nu sunt de acord ca femeile tre sa se foloseasca de atuurile lor de femei, ca sa obtina ce isi doresc de la barbati) si in niciun caz o femeie nu tre sa fie sluta si proasta ca un barbat sa fie lucid in fata ei, desi realitatea spune altceva (nu stiu daca ai vazut/auzit reactii de barbati fata de o femeie mai neatragatoare)

3. Ma bucur sincer ca nu te incluzi in marea masa a masculilor aflati vesnic in calduri

elena said...

ok, am folosit un cuvant prea dur, si cu permisiunea voastra voi inlocui "arme" cu "atuuri". Insa nu vad nimic rau in a te folosi de propriile atuuri,bineinteles in sensul pozitiv. Tocmai, un tip inteligent ar trebuii sa aprecieze faptul ca are in fata o femeie ce emana incredere in propriile forte.