Cel mai prost telefon pe care l-am avut vreodata, Vodafone 715

12/30/2009 02:48:00 AM

Primul telefon a fost un Bosch. Era telefonul familiei de fapt, dar statea mai mult acasa, deci era mai mult la dispozitia mea.

Al doilea telefon care a fost cu adevarat al meu a fost un Nokia gen caramida, chiar nu mai stiu cum se numea tipul. Oricum era destul de cunoscut pe atunci, toata lumea avea. Mi l-au luat ai mei cu o cartela al carui numar il am si acum. Mi l-au luat in urma unui incident pe care l-am avut in care nu stiau unde sunt si nu au avut cum sa dea de mine. A fost acum foarte mult timp si urmatorul telefon l-am primit cand am implinit 15 ani si am intrat la liceu. Siemens A50. Damn cat am iubit telefonul ala la inceput, mi l-am dorit foarte mult si uite ca l-am si avut. Iubeam tot la el, cum arata, cum suna, butoanele, tot. La un an-doi de cand am primit Siemensul au aparut cele cu ecran color si camera foto. Obsedata de tehnologie, m-au fascinat din prima telefoanele alea. Clar voiam si eu unul candva.

In fine, timpul a trecut si Siemensul meu a imbatranit. Toata lumea avea telefon cu camera foto, pana intr-o zi de 2007 in care taica-miu a cumparat un Sony Ericsson k310i si mi l-a dat mie. Toate telefoanele mele au ajuns la tata, asa ca Siemensul a ajuns la el in timp ce eu imi faceam damblaua cu noul SE. SE a fost cel mai bun telefon pe care l-am avut dintre toate. Cel mai bun! Niciodata nu mi-a facut figuri, pozele se vedeau cam prost, dar presupun ca era din pricina camerei foto de slaba calitate. Who cares, ideea e ca nu mi s-a blocat niciodata si intotdeauna a sunat si am primit mesaje. Bateria m-a tinut brici mereu, Sony Ericsson rulez. Eh, un an mai tarziu am mers iar sa luam alt telefon pe puncte. Taica miu a insistat, in ideea ca o sa aibe el SE meu. Si asa s-a si intamplat, numai ca in momentul in care am ales noul telefon am fost posedata. In loc sa iau Nokia 2330 (parca), am lut un telefon tip Vodafone, Vodafone 715. Adica telefon de-al lor. De 2 ori mai slab decat Nokia. Mi-am dat pumni in cap din prima ora de cand am iesit din magazin. A fost cea mai proasta alegere, cel mai prost telefon pe care l-am avut vreodata. De fapt inca il am.

Problemele pe care le are?

Mi s-a intamplat sa se restarteze in timpul convorbirilor. Castile s-au stricat si nu le-am folosit decat de 2 ori maxim si sunetul din casca principala face uneori urat. Dupa o jumatate de ora de vorbit imi ia mana foc pe el si bateria cade instantaneu, alarma nu suna niciodata, nu stiu nici acum cum se blocheaza tastele, l-am pus sa se blocheze automat dupa 30 de secunde. Am incercat toate combinatiile de taste posibile si chiar am citit manualul de utilizare si nimic nu merge. Se blocheaza cand intra in jocuri uneori. Cand am cumparat telefonul, am luat si un bluetooth in ideea sa imi pot scoate pozele si tot ce am pe el. Cei de la Vodafone mi-au tras o mare tzeapa pentru ca nu mi-au dat cd de instalare la bluetooth si deci am dat banii inutil pe el. Multi au patit-o de fapt si pe net nu exista niciun kit de instalare. Bine ca e pe USB si a mers sa descarc un program de la ei de pe site cu care sa imi pot scoate cateva poze, pentru ca dupa aia sa nu il mai recunoasca calculatorul. Yey. Si last but not least, ca era sa uit, nu pot sa ii scot vibratiile cand e pe silentios. Deci daca vreau sa nu aud deloc cand cineva ma suna sau primesc mesaje, nu pot. El vibreaza si nu ma lasa sau nu am meniu din care sa ii scot vibratiile. Sa nu mai zic de faptul ca nu pot sa imi aleg alta sonerie cand primesc mesaje... foarte enervant.

Un an de zile l-am tinut in buzunarul cel mai la indemana hotilor si nu l-a luat nimeni. E cel mai prost telefon pe care l-am avut vreodata si nici acum, dupa un an jumate de cand il am nu incetez sa imi dau pumni in cap pentru alegerea facuta. Azi de dimineata m-am trezit si era inchis. I se descarcase bateria peste noapte cu toate ca ieri arata ca e plina.

Una din dorintele de anul viitor: alt telefon.

3 commentsuri:

Imparatul Utopic al Balcaniei said...

Vodafone 715 adica Huawei 120 cu eticheta? :) In principiu, in domeniul telefoniei mobile e bine inca sa eviti marcile chinezesti...

Eu m-am indragostit anul asta (pe buna dreptate) de Nokia E51 ( http://www.gsmarena.com/nokia_e51-2106.php ), luat de la vodafone in schimbul a vreo 15000 puncte de fidelitate. Nici ca as putea cere mai mult de la un telefon!

Lexis said...

da, e fain si mie mi-ar placea unul exact asa. e exact ce vreau si eu dar nu am 15000 de puncte, doar 5000 :)) si poate inca 100 de euro pe langa

qbert said...

interesanta povestea ta in taramul telefoanelor:)),am avut cam aceleasi evolutie ca tine,doar ca in loc de a50,am avut a55,iar in loc de k310,am avut un k750i,apoi am ajuns si eu la cel mai prost telefon:nec e616(parca ala era modelu`),aceleasi probleme ca si vodafone-ul tau avea.

Am reusit si eu in cele din urma sa imi iau un iphone,si nu cred ca ma voi mai muta de la apple,dar daca as avea de ales,sony ericsson ar fi alegerea.