Păreri despre New Moon

12/08/2009 09:18:00 AM

Sâmbătă am vazut în sfârşit la cinema New Moon şi mi-am făcut şi card cu ocazia asta, ca să pot rezerva şi eu locuri pe viitor. Am mers aşa târziu pentru că mi-am închipuit că o să fie nebunie la lansare aşa că am preferat să mai aşteptăm câteva săptămâni decât să ne călcăm în picioare.

Sunt sigură că filmul este văzut diferit în funcţie de sex şi preocupări literare. Filmul îl poţi înţelege mult mai bine dacă citeşti cartea înainte. Eu am văzut Twilight şi prima oară m-a bufnit râsul: vorbesc serios! Cu toate că aşteptasem filmul o grămadă doar pentru că era "cu vampiri", mai mult nu ştiam. Nu ştiam nici măcar că e făcut după o carte de mare succes în State. În orice caz "o porcărie", asta a fost prima reacţie. De fapt am zis că prima jumătate e proastă rău şi a doua e mai OK că are şi ceva acţiune. După asta, sor'mea a început să citească cărţile şi să îmi explice cam cum stau lucrurile. Am văzut că de fapt, filmul nu a fost chiar atât de prost. În primul rând pentru că au avut un buget foarte redus şi scenele şterse dădeau de fapt continuitate cadrelor. În al doilea rând, Bella chiar e împiedicată şi banală ca în film şi dialogurile alea chiar aşa sunt scrise. Cu toate astea, nu am citit Twilight pentru că ar fi fost inutil. Oricum ştiu tot ce se întâmplă şi nu mai reprezintă o curiozitate pentru mine.

După Twilight, au apărut secvenţele din New Moon şi mi s-a părut hardcore cu lupii and all. De data asta am aplicat o strategie diferită. M-am pus pe treaba: am citit New Moon. Cartea mi-a plăcut foarte mult şi a mers foarte repede, iar filmul... mai bun decât Twilight sigur.

Puncte tari:

  • Efectele speciale au fost frumos făcute
  • Soundtrackul nemaipomenit (oricum îl ascult de o lună)
  • Respectă cartea în proporţie de 80% şi nu sunt adăugate scene inutile.
  • Binişor redată relaţia dintre Jacob şi Bella, apoi durerile lor sufleteşti (în special cea a Bellei)
  • Taylor Lautner (Jacob) arată foarte foarte bine şi joacă la fel de bine. Mi s-a părut cel mai bun actor din tot filmul, urmat de Robert Pattinson.

Puncte slabe:
  • Kristen Stewart a jucat prost din punctul meu de vedere. Mai bine decât în primul, dar prost per total.
  • Ce urmează să zic nu e neapărat un punct slab al filmului, cât al celor care s-au ocupat de el. Au făcut o greşeală pe care a semnalat-o mai întâi sor'mea şi anume, au dat prea multe secvenţe înainte din film atât încât scenele cele mai tari le ştiam dinainte.
  • Pe unul dintre vampirii răi l-au făcut cam nebun aşa. Mă refer la Aro, cel care are cele mai multe replici la final.
  • Şi-au bătut joc de viziunea lui Alice în care Bella şi Edward erau vampiri. Ce fulgii mei a fost aia? Ani de liceu?

În rest, nu prea mai ştiu ce să zic de rău pentru că am fost chiar încântat de ce au reuşit să scoată din carte. Şi mi-a plăcut în special cum au descris în imagini durerea Bellei după ce pleacă Edward, abia acolo Kristen şi-a arătat puţin talentul.

În rest ce să zic. Mie mi-a plăcut. A fost chiar mai bun decât Twilight şi nu înţeleg de ce i s-a dat nota mai mică decât precedentului când a fost evidentă diferenţa. Acum m-am apucat de citit Eclipsa şi nu o să mă mai uit la niciun trailer ca să nu stric toată supriza cum a fost de data asta.

0 commentsuri: