Despre J.D. Salinger si magazinele de la care am comandat accesorii

1/29/2010 07:21:00 AM

J.D. Salinger a murit in miecurea asta. M-a intristat foarte mult vestea asta din mai multe motive.
Pentru prima oara am citit randurile lui in liceu, de la Andreea. De veghe in lanul de secara. Mi-a placut foarte mult asa ca am mai citit si restul lucrarilor lui celebre. Recunosc: nu toate. In orice caz, acum cativa ani am cautat mai multe date despre el cand am vazut filmul Chapter 27. Am citit despre faptul ca este in varsta (sincera sa fiu m-am mirat ca era inca in viata) si ca a ales sa traiasca in singuratate, izolat de lume intr-un orasel unde sa nu-l stie nimeni. Mi s-a parut un fapt curios, de ce ar vrea cineva sa traiasca izolat, de ce nu ar vrea faima si bani?
Azi cand am citit despre moartea lui am inteles de ce. Dragostea lui pentru scrierea cartilor a fost prea mare pentru a dori faima si bani. Nu cred ca mai exista astfel de oameni care traiesc numai pentru a scrie. Este incredibil cat poti sa iubesti ceea ce faci, ceea ce creezi, atat incat sa uiti de ceilalti si sa ii faci (sau sa incerci sa ii faci) pe ceilalti sa uite de tine. Si normal, lumea nu l-a uitat, i-a purtat si ii poarta un respect bine meritat.

A murit de batranete. Moartea lui nu e o stire spectaculoasa pentru ca nu a murit cu "fast". Eh, un astfel de om merita ceea ce isi doreste-liniste si sper ca a avut parte de ea si ca a fost fericit. Dumnezeu sa il odihneasca!

Si acum despre handmade si alte chestii... M-am hotarat sa comand de pe internet accesoriile de care aveam nevoie pentru a face cercei, brose, etc... Asta din 2 motive:
1. nu aveam timp sau chef sa umblu in magazin dupa prostii
2. mult mai ieftine daca le comanzi online

Si prima oara am incercat lamargeluta.ro de unde imi alesesem tot felul de lucruri. Am fost foarte entuziasmata si uite asa a trecut o zi, au trecut doua, au trecut trei pana am constatat ca s-au cacat pe mine si pe comanda mea. Nu a mai raspuns nimeni nici cand i-am contactat, nu mi-a fost trimisa nicio confirmare a comenzii, NIMIC!

Eh si ma cac si eu pe ei la randul meu si ma duc pe un forum despre handmade sa aflu ce magazine sunt de incredere. Astfel aflu de acest allex.ro, ma uit pe site si fac comanda. Primesc confirmarea comenzii si apoi inca un update in legatura cu statusul comenzii. Fiind nerabdatoare i-am contactat, sa nu imi iau teapa ca data trecuta, si m-am cam ratoit la ei ca intarzie. S-au ratoit si ei la mine si mi-au zis ca e vorba de 3-4 zile lucratoare si ca o sa o trimita in timp util. Am facut mea culpa si am inghitit in sec, sperand totusi ca o sa se tina de cuvant. Am primit notificare ca mi-au livrat comanda miercuri. Disperata din fire, azi (vineri) m-am dus la posta sa verific daca a venit ceva... Si, cu toate ca pana si cea de la ghiseu era sceptica ca un colet ar ajunge asa repede, uite ca venise... Am deschis cutia si culmea, in el nu se afla o flegma si un bilet cu injuratura, ci chiar produsele comandate de mine acum o saptamana. Deci sunt seriosi! Si uite asa, am iesit topaind din posta si acasa m-am apucat de lucru. Rezultatele le vedeti maine pentru ca acum sunt prea obosita pentru a le mai posta pe blog, oricum o sa vedeti linkul la statusul de messenger, pe twitter sau facebook.

Dupa serviciu, examen, angoase si lucrat la cercei, va pot spune cu drag...
noapte buna!

1 commentsuri:

Blue said...

si mie imi pare foarte rau a a murit JD Salinger...chiar vara trecuta am citit "de veghe in lanul de secara: