Problemă IT

2/14/2010 01:35:00 AM

Probleme cu calculatorul. Nu ştiu ce naibii e cu calculatorul ăsta, are toate ciudăţeniile din lume posibile... parcă toate misterele se adună în el. Nu am găsit încă pe cineva care să îmi spună clar care a fost problema... dar hai să vă spun ce probleme am avut cu el mai întâi şi dacă cineva ştie de ce la ce a fost, să îmi spună, o să fiu recunoscătoare. Să o luăm sistematic:

1. acum o săptămână aproape, deschid calculatorul şi văd că nu îmi merge internetul. Arăta că e conectat şi totuşi nu mergea. Am început să îi fac tot felul de scheme, enable, disable, repair, restart... n-a vrut. Am zis că e de la router, aşa că l-am scos din priză şi l-am băgat la loc... tot n-a vrut. OK, atunci am resetat routeru. Nimic. Bag cablul de reţea direct în calculator. Tot nu vrea.
2. Sun la provideri. Încerc să îi conving că nu e din sistem, ci de la ei. Vine o echipă, cuplează cablul la laptop şi îmi demonstrează că nu e de la net, îmi spun că trebuie reinstalat windowsul.
3. Reinstalez windowsu. Internetul merge.
4. Încerc să reinstalez routeru. Nu îmi citeşte reţeaua, ba mai mult, îmi şi strică conexiunea. Când bag cablul înapoi în calc. nu mai merge nici internetul. Enable, Disable, Repair, Restart, reinstall de driver.... nimic.
5. Reinstalez windowsu din nou. Conectez cablul de retea pe un windows proaspat instalat şi nu vrea sa mearga. Îmi arată că e conectat, dar p**** net.
6. Reinstalez windowsu din nou, a treia oară. Conectez cablul de reţea pe alt windows proaspăt instalat şi tot nu merge.
7. Reinstalez windowsu a patra oară, nu fac absolut nimic în plus şi când conectez cablul, netul merge.

Deci a patra oară de reinstalare a mers. Acum, mi-e clar că e ceva în neregulă cu routeru, tre' să îl duc la service dacă îmi dă peste cap conexiunea de internet, dar e cineva în stare să îmi spună de ce nu a mers netul pe un sistem de operare fără nimic pe el, doar drivere?

0 commentsuri: