Ce-i cu dependenta asta?

4/29/2010 02:35:00 AM

Am intrebat acum ceva timp cateva persoane daca exista vreun produs alimentare (bautura sau mancare) de la care nu se pot abtine. Am intrebat asta pentru ca incep sa nu inteleg alcoolicii. La droguri si tigari mi se pare diferit decat la alcool sau mai stupid, la suc.

Chiar, cum sa nu te poti abtine sa bei suc? Pentru mine e un mister. Si mie, oricat de mult mi-ar placea cafeaua, as putea sa ma abtin sa nu beau o zi-doua-o luna-un an, oricat de mult ar fi cu toate ca si asta cica da dependenta si eu o beau aproape zilnic. Nu stiu daca exista vreun aliment (bautura sau mancare) de care sa fiu atat de... "legata". Clatitele sunt o slabiciune de-a mea, kurtos colacul e o slabiciune, dar asta nu inseamna ca nu as putea trece pe langa ele fara sa cumpar.

Ma rog, ideea e ca nu inteleg cum o bautura, care nu e de mancare, deci nu tine de foame, poate sa te faca atat de vulnerabil si de tantalau. Nu zic ca nu se poate, pur si simplu nu inteleg pasiunea, dar presupun ca nici alti oameni nu pot intelege "dependenta"-"sevrajul" meu comportamental in anumite situatii. In ciuda a tot ce am zis, mi-ar placea ca cineva sa imi explice de ce nu se poate abtine sa bea orice altceva decat apa care e o necesitate.

0 commentsuri: