Tre' să ai stomacu' tare

4/27/2010 05:14:00 AM

Stau într-un oraş şi într-o casă pe care le iubesc şi le urăsc deopotrivă. Azi mă voi concentra asupra motivului principal pentru care urăsc oraşul în care stau. Motivul principal sunt oamenii nespălaţi. Maşina cu care merg zi de zi a devenit pur şi simplu insuportabil de împuţită. Din cauza oamenilor, maşinile pur şi simplu au prins miros. Azi am pierdut acea maşină, aşa că am aşteptat-o pe următoarea care nu numai că nu mirosea, ci ajungea să fie băgată şi în viteza a patra. M-am bucurat copilăreşte.

Am luat un loc, pentru că nu era nici aglomerat. Ultimul loc din maşină, în care era cald şi bine şi care mă îmbia să deschid cartea lui Preda, "Marele singuratic". După vreo 5 minute şi 1 pagină de citit, maşina opreşte şi se urcă un bărbat. Un muncitor, tare popular (i-a sunat telefonul de cel puţin 3 ori) şi tare împuţit. Dintre toate scaunele libere, nu a putut să se aşeze decât lângă mine. Îi miroseau hainele, gura, tot. La un moment dat chiar şi el a tras aşa de propriul păr... ca să verifice dacă are păduchi probabil. Şi cum eu stăteam la geam şi el pe scaunul de lângă, tot întorcea capul să se uite pe geam... moment în care simţeam şi mai mult duhoarea.

Am mai avut parte de experienţe din astea traumatizante, dar rareori cu maşina goală. Am stomacu' format pentru aşa ceva, sincer, tre' să te ţii tare. De la oameni care îşi respectă tradiţia de a traumatiza pe ceilalţi cu mirosul ce indică lipsa de apă şi săpun, până la muncitori şi boschetari betivi care mirosc a bere ieftină, le-am experimentat pe toate.

I-am mulţumit în gând fetei care stătea în faţa mea că mirosea frumos, a om curat şi parfumat şi mai venea aşa o pală de aer respirabil. Din nefericire şi micul capriciu a fost scurt, întrucât am trecut pe lângă nişte vidanjori care îşi făceau meseria şi m-a liniştit pe loc.

Prima gură de aer, după ce am coborât din maşina aia azi a fost... Rai, chiar dacă mergeam împleticit.

7 commentsuri:

Monica said...

aaah, splendidul oras unde daca nu ai privilegiul sa stai, ar trebui sa dai bani grei, ca sa vezi cum e. Oamenii de un caracter impecabil, urbanistica armonioasa, gradinile superb amenajate, aerul TARE, conditii de viata de Occident....ah, mi se umple sufletul de mandrie, onoare si.....NOT, visez la orasul ideal!!!!! Mi se umplu insa ochii de lacrimi ca dupa ani si ani, tot nu am scapat de splendoarea vizuala si nu numai care este acest oras ; colac peste pupaza s-ar putea sa am si CI care tine de el....people, kill me now sau Edward, fa-ma vampir ca sa traiesc pe Coasta de Azur!!!!

Anonymous said...

Faaaaa, sam-i bag pula!!!! tu te iei de cel mai frumos oras!!! trista dreaq!!!

Casap....ablanca said...

Draga, care e problema ta? daca nu iti convine transportu in comun, mergi cu taxiul. Ce sa spun, acuma tre sa spele toata lumea ca vrei tu!!! da' ce are un paduche sau o toala mai saracacioasa, oamenii e saraci, n-au bani de sapun si apa si mai vin de la munca, a ce vrei sa miroasa? a trandafir???? Basito!!!!!

Lexis said...

se scrie "besit-o" :))

Mariana Uncoi said...

Cred ca stiu la ce oras te referi si chiar nu inteleg ce ai, e foarte frumos, ar tb sa zici ms ca ai unde sa locuiesti, daca stateai in lumea a treia unde mor copiiii de foame??? sa zici ms ca stai in civilizatie!!!

Indianu Coshuros said...

asa, mancatias gura ta,ca bine zici dragutz-o, nu mai poti de toti tigani nespalati care se urce in masina, totzi put....huuoo, la spalat cu voi!

Lexis said...

halal comentarii