Procedura depunerii dosarului pentru somaj

6/25/2010 12:20:00 AM

Nu am gasit nicaieri pe internet care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa iti poti depune dosarul pentru somaj. M-am gandit ca ar fi util sa scriu eu despre aceasta procedura lunga si anevoioasa pentru ca mie mi-ar fi fost de ajutor sa stiu dinainte unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac. Sa incepem sistematic (asta pentru Bucuresti) :

1. Actele de care aveti nevoie pentru dosarul de somaj sunt acestea
2. Declaratia de la circa financiara (punctul 6 in lista din linkul de mai sus) dureaza 5 zile lucratoare pentru a fi eliberata. Nu stiu daca e la fel pentru toate sediile, dar e bine sa va interesati mai devreme!
3. Circa financiara pentru sectorul 2 se gaseste pe strada Avrig, nr. 63.
4. Pentru a vi se elibera declaratia, trebuie sa aveti urmatoarele: timbru fiscal de 2 lei, copie dupa buletin si o cerere - pe care o gasiti aici (in acest pdf apare de doua ori, eu am avut o foaie pe care aparea o singura data cererea)
5. Dosarul se depune la ANOFM ( strada Spataru Preda, nr. 12 )- NUMAI PENTRU SECTOARELE 1, 2 si 4! Pe siteul oficial aveti, pe sector, adresa la care trebuie sa ajungeti.
6. La sediul de pe Spataru Preda se ajunge cu metroul si cu tramvaiul. Coborati la statia de metrou Eroii Revolutiei, apoi o luati inspre Sos. Viilor. De acolo, luati tramvaiul 25 sau 11, 3 statii, tramvaiul va lasa chiar in fata sediului.
7. Daca aveti tot ce va trebuie ar trebui sa reusiti sa va intocmiti dosarul, insa eu am avut "bafta" ca adeverinta de la fostul loc de munca sa nu fie completa. Deci, dupa caz, puteti sa va mai intalniti cu diverse abateri de la plan.

Multa bafta !

1 commentsuri:

Lia said...

Multumesc tare mult pentru informatii! Blogul tau este singurul loc in care am putut stabili cu claritate care este traseul pe care trebuie sa il urmez pt a obtine ajutorul de somaj. Inca o data multam fain!