Olivia Joules şi imaginaţia hiperactivă (review)

7/08/2010 09:38:00 AM


Nimeni nu se gândeşte la tine. Toţi se gândesc la propria persoană, aşa cum faci şi tu.

"Olivia Joules şi imaginaţia hiperactivă" de Helen Fielding este un roman care la prima vedere pare o versiune schimbată a Jurnalului lui Bridget Jones.

Olivia, o tânără jurnalistă, este trimisă pe teren la lansarea unei creme de faţă de una dintre revistele la care lucrează. Acolo îl întâlneşte pe Feramo, un bărbat care îi trezeşte multe suspiciuni. Olivia pune totul pe seama imaginaţiei sale hiperactive, însă lucrurile încep să capete contur când găseşte un microfon în camera de hotel. Acesta e începutul unui şir de aventuri care te ţin cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Cartea se citeşte foarte uşor, chiar dacă începutul este puţin greoi (sau cel puţin pentru mine aşa a fost), pe parcurs cartea devine din ce în ce mai interesantă. Şirul evenimentelor nu e deloc previzibil şi mereu eşti între a crede că e o porcărie sau a crede că e total genial. Mie mi se pare bun elementul surpriză, dar cu toate că genul cărţii se apropie de poliţist şi dacă te iei după prejudecăţi, ar fi pe gustul bărbaţilor mai mult, faptul că o tipă ca Olivia face personajul principal, aş spune că e mai mult o carte "pentru femei". Sunt chiar curioasă dacă e pe gustul bărbaţilor - de aici întrebarea adresată lor: a citit-o vreunul dintre voi??

Unele lucruri şi trăiri ale Oliviei sunt puţin clişeice, dar altele de-a dreptul de reţinut. De asemenea, personajul nostru se face plăcut prin multă stăpânire de sine, curaj şi spirit de iniţiativă.

E o carte de "entertaining", dar în care se pot găsi idei interesante, aşadar rămâi cu ceva în urma ei. Eu o recomand tutror celor care vor să aibă parte de puţină intensitate, de puţină aventură şi un gram de romantism.

sursa pozei : times-service.ro

0 commentsuri: