Coloane sonore in topul meu

9/03/2010 12:41:00 AM

O parte importanta a filmelor este coloana sonora. O coloana sonora bine aleasa poate ajuta filmul cu mult, si invers, una proasta, il poate dezavantaja. Imi place sa ascult lista de soundtracks si separat daca un film si-a pus amprenta pe mine, asa ca cele 6 filme care mi se pare ca ies in evidenta prin prisma melodiilor de pe fundal sunt (netinand cont de ordinea asezarii):

  1. Queen Of The Damned
  2. An Education
  3. Mean Girls
  4. New Moon
  5. Romeo si Julieta
  6. Moulin Rouge!
Queen of The Damned e un film destul de slab, dar care la vremea lui era considerat o capodopera de marea majoritate a adolescentilor care visau la Lestat si Akasha. Cand l-am revazut prin 2008 aproape ca m-a bufnit rasul si singurul lucru care mi s-a parut in continuare exceptional a fost coloana sonora.

An Education, un film pe care l-am indragit de la bun inceput, aduce in prim plan povestea unei adolescente care este cucerita de un barbat mai in varsta, cu bani. Ei traiesc o frumoasa poveste de dragoste care, din punctul meu de vedere, a fost si mai frumos zugravita cu ajutorul melodiilor alese.

Mean Girls, cu Rachel McAdams si Lindsay Lohan, este o comedie savuroasa, facuta dupa cartea lui Rosalind Wiseman - Queen Bees and Wannabes. Sunt sigura ca multi au vazut deja filmul pentru ca e una dintre acele comedii de care nu te plictisesti. Eu l-am vazut de zeci de ori (stiu, usor exagerat) la vremea respectiva sau cel putin faze din el.

Controversatul film New Moon, realizat dupa a doua carte din seria Twilight, de Stephenie Meyer a castigat votul meu pentru coloana sonora. Hey, stiu ca multi dintre voi... (in special cei care apartineti genului masculin) nu dau 2 bani pe el (si probabil si-au dat ochii peste cap cand au vazut titlul) si mi se pare normal, e mai mult film de fete. Si da, ma enerveaza cei care arunca cu balegar in el pentru ca eu nu arunc cu balegar intr-un film despre box de exemplu, care nu mi-a placut. Ciocu mic people, fiecare cu gusturile, pasiunile si durerile lui. Eu am citit inainte cartea si mi s-a parut bine ecranizata, mult mai bine decat Twilight.

Romeo si Julieta si Moulin Rouge! se incadreaza amandoua in categoria musical, dar nu le pun pe acelasi plan. Romeo si Julieta mi s-a parut mai bun decat Moulin Rouge!, chiar daca la o diferenta foarte mica. Oricum, coloanele sonore sunt de top.

Bineinteles, ce am scris aici... e total subiectiv, nu trebuie sa fiti de acord cu ele. Sunt filme si filme, oameni si oameni, dar pana una alta, iata top 5 cele-mai-tari-melodii alese din cele 6 filme de mai sus:










0 commentsuri: