Splice (review)

10/27/2010 10:45:00 AM

sursa poza: fusedfilm

Cautam in seara asta un film de familie, usurel, dar pentru ca la aceasta categorie, IMDB-ul mi-a sugerat in mare parte animatii, am decis sa ma uit la Splice.

Din start tre sa va spun ca o sa critic filmul integral, asadar o sa dati si de spoilere.

Filmul incepe promitator, cu un el si o ea, amandoi oameni de stiinta. Pun la cale un plan pentru a clona o fiinta umana, dar proiectul nu este aprobat de firma la care lucreaza, asa ca il fac pe cont propriu. Interesant inceputul, un fel de Alien... Creatura incepe sa prinda caracteristici umane, are si inteligenta, rationament si cu toate astea nu invata sa se controleze si scapa de sub control. Fuge, se intoarce... isi scoate aripile la iveala, tepii, o dam si pe un Jeepers Creepers emotional, in fine.

Partea care strica tot filmul e cea legata de sex. Creatura are ADN-ul fetei in sistem si cum-ne-cum omul nostru de stiinta, Clive Nicoli interpretat de Adrien Brody, se indragosteste de creatura (Dren) si face sex cu ea... Acu stiu ca sexu' vinde, da' din punctul meu de vedere a stricat filmul si credeam ca e doar o scapare, ca doar scena aia o sa fie de cacat... pentru ca na, inceputul si prima jumatate fusesere acceptabile. Dar nuuu... au trebuit sa prosteasca tot restul de jumatate si uite asa, la sfarsitul filmului n-am putut sa gandesc decat "Ce porcarie..."

Mare porcarie, oameni buni. Daca astia credeau ca "mama, ce film misto o sa facem, nu au mai vazut astia in viata lor cum un monstru' si-o trage cu un om", s-au inselat. Macar de-ar fi lasat povestea asa cliseica pana la sfarsit, ar fi fost mai OK, dar nu, au facut-o lata.

4 commentsuri:

Andreea.R said...

Exact la asta m-am gandit si eu cand am vazut filmul, de asta nici nu m-am mai uitat pana la sfarsit. Iti dai seama ce s-ar fi facut producatorii daca n-ar fi vandut sexul atat de bine? Chiar ar fi fost nevoiti sa faca un film inteligent :-o Ceea ce este valabil pentru majoritatea lucrurilor care se intampla in ziua de azi.

Lexis said...

faza e ca sexul in contextul din film nu vinde, zic eu... ci doar pune eticheta de "porcarie"

Andreea.R said...

Asa zic si eu, dar sunt multi ciudati cu fetish-uri din astea "wow un alien tipa si-o trage cu un om" :|

Lexis said...

really? man... dunno, n-am intalnit deloc din astia :)) slava Domnului