Intalnirile amoroase si interviurile pentru joburi

12/18/2010 02:19:00 AM

Nu stiu daca si-a mai dat cineva seama de asemanarea amuzanta dintre intalnirile amoroase si interviurile pentru joburi. O sa scriu cateva chestii pe care le-am copt toata saptamana...

Poate in mod exagerat sau nu, mie mi se par foarte amuzante primele intalniri dintre un el si o ea (nu stiu daca la persoanele atrase de acelasi sex se aplica). In primul rand e interesant cum fiecare sta sa isi aleaga hainele, ce i se potriveste mai bine, ce ii pune anumite caracteristici in valoare, ce-l face sa para interesat, serios, loial... jobului sau jobului de a fi cu cineva intr-o relatie.

Parul pieptanat atent, farduri si accesorii pentru femei, barbierit si aftershave pentru barbati. Ideea e sa apara in fata celuilalt prezentabil, ca cineva cu care ai vrea sa mergi la brat pe strada inspre un restaurant sau... inspre un birou.

Partea cea mai amuzanta din proces o constituie intalnirea in sine. Am fost la intalniri foarte aiurea la viata mea, cu oameni tacuti care ma lasau numai pe mine sa vorbesc 3 ore in sir sau care nu ma lasau sa vorbesc deloc, palavragind intr-una despre propria persoana. "Angajatorul" se schimba de la unul la altul intr-o conversatie, o data incearca ea sa il impresioneze pe el, altadata el pe ea (daca e cazul si persoanele se plac).

E vorba de ce zici, e vorba de gesturi, de expresia fetei, de ce expresii folosesti, de ce cuvinte folosesti, ce pareri ai despre anumite subiecte, ce statut social (zic asta pentru ca sunt foarte rare cazurile in care 2 persoane se cupleaza si au statuturi sociale diferite... de fapt, eu am auzit numai in filme si povesti chestia asta... deci...) si multe multe alte chestii care pana la urma presupun ca tin de comunicare si de compatibilitate, fie ca e cu jobul sau cu o alta persoana.

- Ce liceu ai facut... ce facultate... ce specializare... da' ai mai lucrat pana acum? Si cum ti s-a parut jobul?
- OK, vrei sa mai comandam ceva?

sau

- Ce asteptari ai ?
- 300 de euro pe luna.

Deci daca te uiti atent, multe dintre intrebari poti sa le intalneti si la intalnirile amoroase si daca a doua zi nu suna telefonul te incearca aceleasi sentimente: dezamagire daca voiai sa sune sau usurare daca nu voiai. Acum raman cu o curiozitate, oare a incercat cineva sa trimita un mail persoanei cu care a iesit la "date", prin care sa ii zica ca nu se "potriveste profilului"? Eu nu am primit din astea decat din partea angajatorilor... deocamdata :))

0 commentsuri: