The phone

6/10/2010 01:36:00 PM

Stateam azi in soare si ma gandeam la telefoane mobile. Stiu, ciudat gand pentru asteptarea carutei in arsita, dar asta e. Ah da, stiu de ce ma gandeam la asta, pentru ca cineva s-a mirat de telefonul pe care il am... adicatelea ca e scump si "ia uite domn'eeee".

Ei bine, telefonul meu nu spune decat un singur lucru principal despre mine: ca imi plac foarte mult gadgeturile, nu ca as avea conturi de milioane de euro in banca. Imi plac si imi dau seama ca unele sunt inutile, asa ca am doar doua pe care le consider eu esentiale: netbookul si telefonul pe care l-am achizitionat acum putin timp. Probabil daca mi s-ar da un iphone sau un ipad nu as refuza, dar doar for fun, pentru necesitati ce am e suficient, ma multumesc. Dar, revenind la ce spuneam despre telefoane si "iete domn'e"....

Respirand aerul cald si umed, imi dau seama ca telefonul nu indica statutul social de multe ori. Am vazut spre exemplu un tip cu Ipad in metrou (Ipaaaaad *drool*), se uita la filme, se juca, nu stiu ce facea. In orice caz, judecand dupa haine si nu dupa ce tinea in mana, nu parea a fi un om care sa isi permita luna de pe cer. era imbracat chiar modest. Asadar, concluzia la care am ajuns e simpla. Oamenii fac sacrificii pentru hobbyurile lor, asta nu inseamna ca ii dau banii afara din casa sau ca sunt snobi sau mai stiu eu ce. Asta e in cazul a 50% dintre ei, apoi cealalta jumatate face parte din acea categorie care isi permite orice jucarie aparuta acum doua minute pe piata.

In orice caz, ce vreau sa zic e ca o persoana nu e neaparat bogata doar pentru ca detine un lucru valoros. Cei care isi permit pe loc ceva sunt destul de... evidenti.

De altfel, poti observa asta si din comportamentul oamenilor, cel care a muncit mult si a avut rabdare de otel ca sa puna mana pe ce isi dorea o sa aiba de doua ori mai multa grija de obiectul respectiv.

Cel putin la mine asa e. Si sa va spun sincer, am dat 40 si ceva de euro pentru telefonul meu (care a fost luat pe puncte in mare parte) si n-am avut un ban tot restul lunii din pricina asta. Nu ma plang, a fost alegerea mea, dar totusi.... bine ca nu a trebuit sa ies pe nicaieri :))

0 commentsuri: