Putine postări

6/28/2010 03:59:00 AM 0 Comments

Mă uitam la numărul postărilor de pe blogul ăsta. Mi se pare nasoală treaba, doar 50 de postări în juma de an? Holly crap... şi când a trecut juma de an?

O explicaţie simplă pentru puţinele postări e că am postat şi pe celalalte bloguri- în special pe alte-lucruri. O altă explicaţie ar fi că nu mai scriu chiar despre tot ce mi se întâmplă, doar ce mi se pare util. Mi-ar plăcea să mai fac reviewuri la telefoane sau diverse gadgeturi, dar nu mai am ce telefoane sa testez :)

În rest, atât. Nu am fost la concerte şi mă pregătesc de practică, aşa că să îmi ţineţi pumnii. Ah da, era să uit. La capitolul filme... am văzut: Spirited Away (cu toate că este un film de desene animate, e foarte bun, serios), Big Fish, Precious şi Remember me. Toate mi s-au părut "de văzut" şi la capitolul cărţi: am terminat de citit "Breaking Dawn" şi m-am apucat de "Olivia Joules şi imaginaţia hiperactivă" de Helen Fielding. O. Joules nu mi se pare aşa de interesant cum a fost "Breaking dawn", dar merge. Curând o să mă duc să văd Shrek la cinema, Eclipse şi Harry Potter, în noiembrie, când apare. Mă gândeam că la noi nu există nici o modalitate de a te duce să îţi faci abonament la cinema, mie mi-ar fi plăcut, e chiar păcat.

Cheers.

Procedura depunerii dosarului pentru somaj

6/25/2010 12:20:00 AM 1 Comments

Nu am gasit nicaieri pe internet care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi ca sa iti poti depune dosarul pentru somaj. M-am gandit ca ar fi util sa scriu eu despre aceasta procedura lunga si anevoioasa pentru ca mie mi-ar fi fost de ajutor sa stiu dinainte unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac. Sa incepem sistematic (asta pentru Bucuresti) :

1. Actele de care aveti nevoie pentru dosarul de somaj sunt acestea
2. Declaratia de la circa financiara (punctul 6 in lista din linkul de mai sus) dureaza 5 zile lucratoare pentru a fi eliberata. Nu stiu daca e la fel pentru toate sediile, dar e bine sa va interesati mai devreme!
3. Circa financiara pentru sectorul 2 se gaseste pe strada Avrig, nr. 63.
4. Pentru a vi se elibera declaratia, trebuie sa aveti urmatoarele: timbru fiscal de 2 lei, copie dupa buletin si o cerere - pe care o gasiti aici (in acest pdf apare de doua ori, eu am avut o foaie pe care aparea o singura data cererea)
5. Dosarul se depune la ANOFM ( strada Spataru Preda, nr. 12 )- NUMAI PENTRU SECTOARELE 1, 2 si 4! Pe siteul oficial aveti, pe sector, adresa la care trebuie sa ajungeti.
6. La sediul de pe Spataru Preda se ajunge cu metroul si cu tramvaiul. Coborati la statia de metrou Eroii Revolutiei, apoi o luati inspre Sos. Viilor. De acolo, luati tramvaiul 25 sau 11, 3 statii, tramvaiul va lasa chiar in fata sediului.
7. Daca aveti tot ce va trebuie ar trebui sa reusiti sa va intocmiti dosarul, insa eu am avut "bafta" ca adeverinta de la fostul loc de munca sa nu fie completa. Deci, dupa caz, puteti sa va mai intalniti cu diverse abateri de la plan.

Multa bafta !

The phone

6/10/2010 01:36:00 PM 0 Comments

Stateam azi in soare si ma gandeam la telefoane mobile. Stiu, ciudat gand pentru asteptarea carutei in arsita, dar asta e. Ah da, stiu de ce ma gandeam la asta, pentru ca cineva s-a mirat de telefonul pe care il am... adicatelea ca e scump si "ia uite domn'eeee".

Ei bine, telefonul meu nu spune decat un singur lucru principal despre mine: ca imi plac foarte mult gadgeturile, nu ca as avea conturi de milioane de euro in banca. Imi plac si imi dau seama ca unele sunt inutile, asa ca am doar doua pe care le consider eu esentiale: netbookul si telefonul pe care l-am achizitionat acum putin timp. Probabil daca mi s-ar da un iphone sau un ipad nu as refuza, dar doar for fun, pentru necesitati ce am e suficient, ma multumesc. Dar, revenind la ce spuneam despre telefoane si "iete domn'e"....

Respirand aerul cald si umed, imi dau seama ca telefonul nu indica statutul social de multe ori. Am vazut spre exemplu un tip cu Ipad in metrou (Ipaaaaad *drool*), se uita la filme, se juca, nu stiu ce facea. In orice caz, judecand dupa haine si nu dupa ce tinea in mana, nu parea a fi un om care sa isi permita luna de pe cer. era imbracat chiar modest. Asadar, concluzia la care am ajuns e simpla. Oamenii fac sacrificii pentru hobbyurile lor, asta nu inseamna ca ii dau banii afara din casa sau ca sunt snobi sau mai stiu eu ce. Asta e in cazul a 50% dintre ei, apoi cealalta jumatate face parte din acea categorie care isi permite orice jucarie aparuta acum doua minute pe piata.

In orice caz, ce vreau sa zic e ca o persoana nu e neaparat bogata doar pentru ca detine un lucru valoros. Cei care isi permit pe loc ceva sunt destul de... evidenti.

De altfel, poti observa asta si din comportamentul oamenilor, cel care a muncit mult si a avut rabdare de otel ca sa puna mana pe ce isi dorea o sa aiba de doua ori mai multa grija de obiectul respectiv.

Cel putin la mine asa e. Si sa va spun sincer, am dat 40 si ceva de euro pentru telefonul meu (care a fost luat pe puncte in mare parte) si n-am avut un ban tot restul lunii din pricina asta. Nu ma plang, a fost alegerea mea, dar totusi.... bine ca nu a trebuit sa ies pe nicaieri :))

Nokia N79 - Review

6/09/2010 07:35:00 AM 2 Comments

Update: Nu mi s-au dat bani pentru a scrie acest articol şi nu am avut beneficii de pe urma sa, este unul scris cu titlu pur informativ (valabil pentru toate reviewurile pe care le-am scris şi pentru toate produsele, serviciile, instituţiile şamd. pe care le-am menţionat de-a lungul timpului în acest blog).

Nokia N79 a fost primul telefon pe care am fost cu adevărat geloasă că nu îl am. Cu o cameră de 5MP şi Wi-fi, acest tip de Nokia oferă cam tot ce ai nevoie în materie de comunicare. Din păcate, are şi defecte, dar pe astea le vom puncta pe parcurs.

Cât costă?

Cu reînnoire a abonamentului pe o perioadă de 2 ani, la Vodafone este circa 200 de euro. La liber, acest model poate fi găsit la preţul de 1200-1300 de RON în funcţie de magazinul de unde îl achiziţionaţi.

Ce oferă?

Oferă internet Wireless, o a doua camera pentru 3G, o memorie internă de 50 de MB care poate fi extinsă printr-un card MicroSD până la 8GB. Tastatură numerică şi touch-sensitive Navi Wheel. De asemenea, camera de 5MP are blitz integrat şi numeroase setări, iar durata de convorbire ajunge până la 5 ore. SMS, MMS, Email şi Instant messaging pot fi folosite, ca şi aplicaţii de tipul Twitter, Facebook şi jocurile Java. Mai multe detalii tehnice privind procesorul si altele puteti găsi aici

Ce conţine pachetul Nokia N79?

Căşti stereo, adaptor căşti, 3 carcase de culori diferite a părţii din spate (cum este cea maro din imagine), încărcător, cablu de date pe micro USB, DVD cu soft şi un card microSD de 4GB. Nu ştiu dacă pachetul e standard sau diferă în funcţie de magazinul de la care cumperi aşa că nu bag mâna în foc pentru acel card şi cablu de date, ar fi mai bine să vă interesaţi mai întâi înainte să cumpăraţi.

Ce îmi place la Nokia N79?

Cel mai mult sunt uimită de calitatea pozelor. Dacă doriţi un aparat foto încorporat într-un Nokia de calitate, asta e alegerea pe care ar trebui să o faceţi. Aplicaţiile multimedia merg bine, iar paginile de internet se încarcă uşor până şi cu un card de 4GB integrat. Nu am testat calitatea sunetului la căşti, însă în difuzor se aud foarte clar melodiile şi volumul se ţine bine (aici mă refer mai mult la cum se aud melodiile în format .mp3 pe care le pui ca ringtone, nu dau petreceri cu telefonul, fireşte). Totodată mi se pare foarte util modul de redare al pozelor şi cred că ar trebui să primească un plus şi pentru rapiditatea cu care se mişcă la cei 4GB. Ecranul primeşte şi el un plus pentru cei 2,4 inchi.

Ce nu îmi place la Nokia N79?

Păi, am citit şi pe internet şi observ că softul este o problemă generală la acest model. Sunt diverse probleme (de tipul: nu auzi cealaltă persoană când răspunzi la telefon), dar probabil se pot rezolva cu o vizită la "medic". Pe de altă parte, eu nu mă prea împac cu designul, mi se pare puţin greoi şi tastele sunt cam mici, astfel poţi întâlni probleme la tastare. De aceea o să spun că este un telefon mai mult pentru doamne, chiar dacă aspectul per total e puţin masiv. Totodată, dat fiind faptul că poţi face atâtea cu el, un scroll ar fi fost foarte util, Navi Wheel nu ajută cu nimic, ba uneori chiar incomodează. Ah da, bateria ţine între 2 şi 5 zile (depinde de cât este folosit), deci nu e chiar o bulină albă. Până la urmă dacă stau să mă gândesc, ce telefon ţine mai mult de atât?

Care ar fi concluzia mea?

Că e un telefon bun, dar supraestimat ca preţ din pricina problemelor destul de grave de software. Cu toate astea, fără a fi atins de febra touch-screen, Nokia N79 oferă destul de multe pentru un telefon din generaţia 2009 şi l-aş recomanda cu căldură celor care vor să aibă parte de poze de o calitate net superioară faţă de alte camere cu mai puţini megapixeli.



800

6/07/2010 10:50:00 AM 0 Comments

Postarea cu numarul 800

Am reusit sa dam naibii tot. Intre noi, in tot intunericul asta dens de griji, incertitudini, frici si frustrari a ramas o singura lumina pe care incerc sa o omor. E doar o licarire. E doar speranta mea pe care inca o mai am si pe care incerc sa pun un capac de metal, sa o sting precum stingi o lumanare. Sper sa reusesc, n-a mai ramas nimic. Nu mai vad nimic, decat un spate intors si pana si spatele e doar imaginatia mea. Ai plecat demult, pentru ca e frig si nu mai simt nimic in jurul meu. Ma amagesc.

Lamentarea

6/06/2010 11:38:00 AM 2 Comments

Dupa ce se termina anumite perioade importante, oamenii nu raman. Oamenii merg mai departe cu vietile lor. Prieteniile se destrama, fiecare dand importanta doar propriului drum.

La momentul actual cred ca este un pas firesc. Acum ceva vreme as fi dat cu pumnul in masa, spunand ca e inacceptabil, dar am fost sincera cu mine insami si mi-am dat seama ca nu numai ceilalti s-au schimbat. Si eu m-am schimbat. Toti ne schimbam pe parcurs si e unul dintre lucrurile un pic triste pe care viata ti le ofera. Plafonarea. Trebuie sa invatam ceva si din ea. Poate invatam sa nu ne mai atasam niciodata de nimeni intr-atat incat sa ne fie dor cand ne despartim, poate invatam sa ii apreciem pe cei care au ramas alaturi sau poate doar ignoram, varianta preferata de majoritate pentru simplitatea pe care o ofera.

Fara nicio legatura cu tot ce am zis pana acum, eu incerc sa invat sa iubesc ce mi se ofera, dar vedeti... nici asta nu e bine. Poti ajunge sa iubesti ce nu trebuie iubit, fara sa fii iubit inapoi. As vrea sa pot stii macar o parte din adevar. Macar o parte din ce simti. Spune-mi cu prima ocazie.