De ceva vreme la noi în birou se vorbeşte foarte mult despre ce înseamnă "a mânca sănătos". Unii susţin că a mânca sănătos înseamnă a mânca eco, alţii spun că a fi vegetarian e cheia tuturor problemelor legate de sănătate. La cât s-a vorbit despre acest subiect, am ameţit. Am ajuns şi eu să îmi pun întrebări, să fac experimente. Mă rog, experimente e mult spus... am început doar să mănânc mai multe legume. De ce? Pentru că am mâncat cam mult la munte şi cred că am luat ceva în greutate de la atâtea grătare.
În orice caz, în legătură cu aceste cazuri de boli grave care s-au înmulţit în ultimii zeci de ani... eu cred că psihicul contează foarte mult. Dacă stai mereu cu frica în sân, alimentezi şansele de a te îmbolnăvi. Merg pe principiul: de ce nu ţi-e frică, de-aia nu scapi. Aş spune că un om optimist trăieşte mai mult decât unul pesimist sau unul fricos.
Echilibru. Ăsta e cuvântul. Fără excese şi cu puţină-puţină grijă, mult optimism şi o gândire aerisită, reuşeşti să duci o viaţă plăcută aş zice. Un factor care ne afectează starea de sănătate cred că este mediul în care trăim. Noi, ăştia din oraşe mari (mai ales Bucureşti) suntem de-a dreptul... futuţi. Repet, nu mi-am dat seama până nu am venit de la munte şi am observat schimbarea de aer şi de oameni. M-am simţit rău fizic când am ajuns în Bucureşti şi nu sunt eu tipul de om care să se plângă de orice. Tocmai din motivul ăsta îmi doresc aşa mult o casă la munte.
O schimbare de atitudine este răspunsul meu la TOATE problemele. Oamenii nu ştiu să comunice, nu ştiu multe. Îşi toarnă cenuşă în cap. Şi eu. Nu mă exclud, în niciun caz, dar măcar conştientizez acest lucru şi încerc să corectez modul meu de a gândi. Cine mă aude că vorbesc despre asta spune că sunt nebună... "păi cum să nu te enervezi când se întâmplă X lucru?" Păi, uite aşa, bine şi frumos. Ce mare lucru? Nu e mai uşor să nu te enervezi decât SĂ TE enervezi? Cu atât mai mult cu cât majoritatea aşa ziselor probleme sunt mărunţişuri.
Un documentar care susţine cel mai bine tot ce am spus este "The Secret". Sunt convinsă că mulţi dintre voi l-au văzut. La fel sunt sigură că mulţi aţi şi încercat să faceţi ca acolo, fără însă a crede cu adevărat că lucrurile se pot schimba. Uite că s-a întâmplat ca (involuntar mai mult) eu să cred într-o chestie, să lupt pentru ea, chiar dacă lumea îmi spunea că e inutil, chiar dacă toţi îmi spuneau să renunţ şi lucrul respectiv să se întâmple. A crede cu putere în ceva ajută. Ştiu asta, dar trebuie să fie o credinţă din adâncul inimii.
Atât de mult îţi doreşti schimbarea respectivă, încât să se întâmple. Şi pe lângă această credinţă puternică şi pură, care nu lasă îndoiala decât să facă o eventuală căzătură mai uşuoară, îţi trebuie curaj. Trebuie să ştii ce opţiuni ai, să alegi şi să nu îţi fie frică să faci o decizie greşită, aceasta se poate corecta. Totul se poate corecta. Există un marşarier, ştiţi... care te ajută în multe cazuri să te corectezi, să dai înapoi şi să o iei pe drumul corect. Toţi credem că nervii trec, că uneori ajută să te descarci, dar lasă urme adânci care afectează întregul sistem. Deci calmaţi-vă, respiraţi, nu e sfârşitul lumii dacă vi s-a spart o ţeavă, rupt bareta de la geantă ori stricat telefonul!
Tu cum îţi trăieşti viaţa?
8/20/2009 09:21:00 AM
Codul morse:
Blitz
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 commentsuri:
as completa ca a crede cu putere in ceva iti da un sens
corect :)
Post a Comment