My Big Fat Greek Wedding (review)

8/23/2010 07:21:00 AM

sursa poza: IMDB (N.B. filmul nu e alb-negru)

There are two kinds of people - Greeks, and everyone else who wish they was Greek.

Sunt sigura ca multi dintre cei care au vazut My Big Fat Greek Wedding au ras cu lacrimi la el. Cu toate ca e un film vechi, din 2002, e inca de actualitate, adica glumele inca au farmec.

Bineinteles, prima reactie de la primele cadre cu familia ei au fost "wow, astia zici ca-s romani" pentru ca si la noi intalnesti cam aceleasi obiceiuri. Ma rog, poate noi nu suntem atat de... extravaganti. Dar, hey, am uitat sa va spun despre ce e vorba...

Ei bine, Toula este o grecoaica care are in jur de 30 de ani si este nemaritata. Ea sta in Chicago, cu familia ei mare si galagioasa, iar cand il intalneste pe Ian Miller relatia lor starneste un adevarat haos. Apar probleme ca "Ian nu e grec", "Ian nu e destul de bun pentru tine", "Ian tre sa fie ortodox" samd.

Va suna cunoscut, nu? Adica de cate ori n-ati auzit ca familia (fie ca e a ei sau a lui) nu a fost de acord cu relatia dintre doi si incepe sa ii gaseasca fetei/baiatului defecte imaginare? E cam tipic pentru familiile mari.

In plus, nu mai am decat sa zic ca titlul e perfect ales si ca din punctul meu de vedere, cel mai misto personaj este Aunt Voula. Ooooopaaaa!!!

2 commentsuri:

Mona said...

Genial, o comedie savuroasa cu parfum grecesc pe care nimeni nu trebuie sa o rateze. Habar nu aveam ca o familie obisnuita greceasca are atat de multe in comun cu una romaneasca. Thumbs up pentru o comedie cu un succes urias, realizata cu un buget mic ; doavada ca se pot face filme bune si fara bugete impresionante.
P.S. : pe langa Aunt Voula, trebuie sa le adaug pe mama Toulei si verisoara cu simt estetic deosebit :)

Anonymous said...

A bargain is a bargain.